UEFA Super Cup: Liverpool - Chelsea

Analiza meciuri

Liverpool - Chelsea

Aceast duel al Super Cupei UEFA ne reaminteste dominarea echipelor englezesti in competitiile europene ale sezonului trecut. Amintim ca Liverpool a cucerit trofeul de Campioni ai Europei dupa ce a insins Tottenham in finala, iar Chelsea a obtinut titlul Europa League dupa finala avuta cu Arsenal. Dupa prima etapa a noului sezon din Premier League, Liverpool a obtinut o victorie, iar Chelsea a fost invinsa.

Liverpool

Urmeaza a juca a doua Super Cupa in acest inceput de sezon, prima dintre ele - Super Cupa Angliei fiind pierduta cu Manchester City, in urma loviturilor de departajare. Cat despre prima etapa a noului sezon, aceasta a fost o reusita; Liverpool invingand pe teren propriu cu scorul de 4-1 pe nou promovata Norwich. Dupa accidentarea portarului Alisson Becker, nou transferatul Adrian San Muguel va avea ocazia sa isi etaleze calitatile.

Chelsea

A debutat acest sezon cu un derby, insa pentru “albastrii” deplasarea la Manchester United a avut urmari dureroase, fiind invinsi cu scorul de 4-0. Dupa primirea primului gol, din penalty in minutul 18, Chelsea a ratat o ocazie imensa de a restabili egalitatea. Lucru ce mai tarziu, in repriza secunda nu i-a mai incurajat sa tina pasul cu United. Adversarii reusind in minutele 65, 67 si 81 sa duca scorul la 4-0, si totodata sa marcheze o lectie severa pentru Chelsea. Absenta lui Eden Hazard, plecat la Real Madrid si a lui Higuain, care acum este jucatorul lui Juventus a fost resimtita; insa ne asteptam ca Olivier Giroud si Kante sa poata oferi mai mult pentru acesta partida ce are ca miza Super Cupa UEFA.

{{notification_msg}}