Super Cupa Germaniei: Dortmund - Bayern

Analiza meciuri

Dortmund – Bayern Munchen

Daca sezonul trecut Super Cupa Germaniei era castigata de Bayern Munchen cu scorul de 5-0, dupa ce a intalnit Frankfurt, in chiar startul acestui sezon - Dortmund isi va juca sansa. Deoarece Bayern a triumfat atat in campionat cat si in cupa, Dortmund si-a castigat locul in Super Cupa dupa ce au incheiat pe a doua pozitie in Bundesliga.

Dortmund

Cu toate ca aceasta intalnire a Super Cupei nu impune o presiune ridicata, Dortmund are sansa de a isi arata intentiile sezonului ce urmeaza in fata rivalilor de la Bayern. Amintim faptul ca Dortmund a incheait pe a doua pozitie sezonul trecut, la doar doua puncte de Bayern, care a reusit al saptelea trofeu consecutiv. Dortmund a reusit victorii in toate cele cinci partide de pregatire recent dipsputate, dintre care amintim doar victoria 3-2 in fata campioanei europene Liverpool. Julian Brandt, Nicol Schulz, Mats Hummels si Thorgan Hazard sunt cele mai importante noi achizitii din lotul lui Dortmund.

Bayern Munchen

Spre dosebire de sezoanele trecute, Bayern Munchen a intampinat unele dificultati in a obtine trofeul Bundesliga, data fiind si diferenta de doar doua puncte cu care au incheiat in fata celor de la Dormund. Situatii dificile i-au asteptat si in Cupa, dar cu toate acestea finala cu Leipzig a fost castigata fara probleme, dupa ce scorul final arata 3-0 in favoarea lor. Doi dintre jucarorii legendari ai lotului, Ribery si Robben au parasit clubul. Hummels a fost vandut la Dortmund, odata cu expirarea contractului; iar dintre noile achizitii ii mentionam pe Benjamin Pavard de la Stuttgard si Lucas Hernandez de la Atletico.

{{notification_msg}}