Start in Primera: Bilbao - Barcelona

Analiza meciuri

Athletic Bilbao - FC Barcelona

Campioana sezonului trecut din Spania, FC Barcelona debuteaza in noul sezon in fata unei adversare pe care nu au reusit sa o invinga in ultimile doua intalniri. Bilbao reusind sa incheie partida sezonului trecut de pe teren propriu, la scorul de 0-0 si pe cea din deplasare cu 1-1. Cu toate acestea, Bilbao a avut un sezon modest, nereusind sa isi ideplineasca obiectul; acela al unei calificari in Europa League.

Athletic Bilbao

Clasata pe a saptea pozitie, Bilbao rateaza participarea europeana pentru al doilea sezon consecutiv. Dar luand in considerare criza de rezultate prin care au trecut, fiind pentru o perioada si in partea de jos a clasamentului, pozitia finala poate fi socotita una multumitoare. Intre timp, mijlocasii Marckel Susaeta si Ander Iturraspe au parasit lotul, iar din noii veniti se numara doar cativa jucatori fosti imprumutati. Situatie destul de complicata ce va face interesat de urmarit prestatia echipei sub conducerea experimentatului antrenor Gaizka Garitano.

FC Barcelona

Dupa ce sezonul trecut nu au reusit sa invinga rivalii de la Atheltic Bilbao, acest start al campionatului se anunta unul dificil pentru catalani. Amintim ca dupa ce sezonul trecut principalele adversare la titlu au avut prestatii modeste, Barcelona a avut o sarcina usoara in a obtine inca un titlu de campiona a Spaniei. Cu toate ca aceasta etapa va fi una importanta in economia sezonului, Barca nu va putea conta pe cel mai important jucator - Leo Messi. In urma accidentarii acestuia, va fi asteptata noua achizitie a clubului - starul francez Antoine Griezmann.

 

{{notification_msg}}