Serie A: Lazio Roma - Empoli

Analiza meciuri

Lazio Roma - Empoli

In deschiderea etapei cu numarul 23 din Italia Serie A, avem un duel ce are ca protagoniste doua echipe cu obiective diferite in acest sezon. Lazio se afla in lupta pentru un loc ce le-ar permite participarea in Europa League, pe cand Empoli se afla la un singur punct fata de echipele din zona rosie a clasamentului. Lazio a invins 1-0 Empoli in prima jumatate a sezonului.

Lazio Roma

Sesi momentan ocupa pozitia sapte - Lazio se afla la egalitate de puncte cu pozitiile cinci si sase, Atalanta si AS Roma. Iar AC Milan de a patra pozitie, ultima ce permite participarea in Champions League, se afla la un singur punct diferenta. Situatie ce le ofera toate motivele de a spera macar la o pozitie de Europa League. In urma cu doau etapa s-au aratat neputinciosi in fata liderei clasamentului Juventus, pierzand partida cu scorul de 2-1; ca in ultima etapa sa obtina victoria la scor minim 1-0 in deplasare la Frosinone. Fundasul Wallace, mijlocasii Alberto, Luiz Felipe si Lukaku, alaturi de atacantul Immobile sunt accidentati, iar Parolo este suspendat.

Empoli

Dupa o perioada ceva mai buna, de patru etape fara infrangere - Empoli dadea semne ca s-ar indeparta de zona de fund a clasamentului. Insa acest scenariu nu a fost de durata iar momentan Empoli se afla la un singur punct distanta de locul 18 al clasamentului - Bologna. In ultimile trei etape au reusit sa adune cate un punct din remizele jucate in deplasare la Cagliari si Empoli, ambele terminate la acelasi scor 2-2; dar intre aceste doua etape au pierdut 3-1 acasa cu Genoa. Antrenorul Giuseppe Iachini a inceput inca de etapa trecuta sa apeleze la serviciile noului venit - atacantul brazilian Diogo Farias. Atacantul Antonio La Gumina va fi singura absenta a acestei etape.

{{notification_msg}}