Premier League: Everton - Manchester City

Analiza meciuri

Everton - Manchester City

Etapa cu numarul 26 din Premier League aduce fata in fata a noua clasata Everton si principala echipa de pe pozitia a doua a clasamentului Manchester City, care de altfel se afla la doar trei puncte diferenta de lidera Liverpool. Everton traverseaza o perioada instabila, inregistrand trei infrangeri si doua victorii in ultimile cinci etape; pe cand City dupa infrangerea neasteptata de la Newcastle de acum doua etape, a reusit recent sa invinga Arsenal. De altfel City a invins cu scorul de 3-1 Everton in acest sezon.

Everton

In ultimile noua etape Everton nu a mai bifat nici un rezultat de egalitate, inregistrand sase infrangeri si trei victorii. Doua din frangerile recente au venit in fata unor adversari inferiori, Leicester si Southampton - ceea ce sufereaza perioada mai putin buna prin care trece echipa. Totusi intre aceste doua etape au invins Bournemouth si Huddersfiel, dar in ultima etapa nu au reusit sa in fata celor de la Wolves, pierzand pe teren propriu cu scorul de 3-1. Baines si Mina vor absenta din partea de aparare, iar senegalezul Guye este incert in aceasta etapa.

Manchester City

Se pare ca pentru City infrangerea neplacuta din deplasarea de la Newcastle de acum doua etape a fost uitata, desi au ratat o buna oportunitate de a se apropia de Liverpool in fruntea clasamentului. Aceasta idee este confirmata de victoria la scorul de 3-1 a ultimei runde, jucata acasa cu Arsenal, cat si a doua remiza consecutiva bifata de Liverpool. Guardiola la folosit pe Fenandinho in mijlocul apararii, alaturi de Otamendy in ultima etapa cu Arsenal, iar Mahrez, Sane si Jesus au fost rezerve, lucru mai putin obisnuit. Mendy si Kompany vor absenta si in acest duel.

{{notification_msg}}