Preliminariile Campionatului Mondial: Croatia – Ucraina

Analiza meciuri

Croatia – Ucraina

Este un meci interesant din runda cu numarul 5, al acestor preliminarii pentru Campionatul Mondial din 2018, care se va juca vineri seara in Zagreb, intre primele doua echipe din grupa, Croatia si Ucraina. In prezent Croatia este lider si are un avantaj de doua puncte. Din aceasta grupa mai fac parte Islanda si Turcia, care se lupta pentru locul 2. In precedentele confruntari directe croatii au fost mai buni. Ultima data s-au intalnit in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010 si ambele dueluri s-au incheiat la egalitate.

Croatia

Va incerca sa obtina victoria, pentru ca va fi un pas important cu privire la o calificare directa la Campionatul Mondial din Russia. Dupa primele 4 runde, Croatia este liderul din grupa I si are doua puncte avantaj fata de urmaritoarea Ucraina, iar Islanda si Turcia sunt la 5 puncte distanta. Turcii au fost singurii care au ramas neinvinsi in duelul cu Croatia si asta s-a intamplat in primul meci din preliminarii cand scorul a fost 1-1 in Zagreb. Au urmat 3 victorii pentru jucatorii antrenorului Cacic, in fata celor de la Kosovo, Islanda si Finlanda. Cacic nu se va putea baza pe serviciile lui Corluka, Vrsaljiko, Perisic si Lovren.

Ucraina

Vrea sa spele rusinea de la Euro 2016, in care nu a obtinut nici un punct in grupa. A fost adus pe banca tehnica ca antrenor, fostul super fotbalist Andriy Shevchenko, care a fost aproape de un triumf la debutul sau cu Islanda, insa Konoplyanka a ratat o sansa buna de a marca pe final si scorul a ramas 1-1. Apoi a urmat o noua remiza cu Turcia, iar in celelalte doua meciuri cu Finlanda si Kosovo a obtinut numarul maxim de puncte. Asadar, in acest fel a ramas in lupta pentru un loc ce o poate califica la turneul final din Rusia, dar acum va avea de disputat un duel dificil cu Croatia si se gandeste cel putin la un rezultat de egalitate. Pe lista accidentatilor se afla Khacheridi, Rybalka si Sobol.

{{notification_msg}}