Portugalia Primeira Liga: Pacos Ferreira - Rio Ave

Analiza meciuri

Pacos Ferreira – Rio Ave

In ultimul meci din penultima etapa a celei mai puternice ligi din Portugalia, se vor intalni doua echipe care au mare nevoie de puncte, Pacos Ferreira si Rio Ave. Gazdele se lupta pentru evitarea retrogradarii, in timp ce oaspetii se afla pe locul 5 si vor sa se mentina pe aceasta pozitie, deoarece sunt sanse sa ajunga in Europa League. Intalnirea din tur s-a incheiat cu scorul de 4-2 pentru Rio Ave.

Pacos Ferreira

A ramas in partea de jos a clasamentului pe tot parcursul campionatului, insa doar de doua ori s-a aflat pe loc retrogradabil. Etapa trecuta a fost invinsa de Boavista, fiind cel de-al patrulea meci fara victorie, perioada in care a obtinut doar un punct, in duelul de pe teren propriu cu Belenense. Nu putem spune ca a evoluat slab Ferreira acasa in acest sezon, insa a castigat un singur meci si a terminat la egalitate de 3 ori. Dupa remiza din duelul precedent, Santos a fost scos din primul 11, iar Gois il va inlocui. Probabil il vom vedea pe Pedrinho titular, iar portarul Felgueiras inca este accidentat.

Rio Ave

Are parte de un sezon foarte bun, cel mai slab fiind clasata pe locul 7, iar cea mai mare parte a campionatului a ocupat pozitia a cincea ca si acum. Regreta faptul ca a fost eliminata din sferturile Cupei Portugaliei, de catre Aves, pentru ca a reusit in faza precedenta sa treaca de Benfica. A pierdut in ultimele doua etape in deplasare si Maritimo s-a apropiat la 3 puncte, la fel ca si cei de la Chaves. In partida trecuta a castigat cu 2-1, marcand de doua ori din penalty. Isi doreste sa ramana pe locul 5, pentru a putea spera la Europa League. Trebuie sa mentionam ca Rio Ave este o echipa care joaca mult mai bine acasa, unde a pierdut ultima oara la mijlocul lunii ianuarie. Geraldes este suspendat si cel mai probabil va fi inlocuit de Nuno Santos.

{{notification_msg}}