Portugalia Prima Liga:FC Porto - Benfica

Analiza meciuri

FC Porto – Benfica

Vineri seara se joaca cel mai mare derbi din Portugalia, liderul Porto urmeaza sa intalneasc echipa de pe locul trei Benfica. Porto are trei puncte in plus fata de Benfica si doua peste ocupanta locului doi Sporting si se anunta o lupta stransa pentru titlu pana la finalul campionatului. In sezonul trecut ambele meciuri directe intre aceste echipe s-au incheiat cu scorul de 1-1.

FC Porto

Sezonul trecut Porto a terminat in spatele lui Benfica si anul acesta incearca sa intrerupa suprematia lui Benfica in campionatul portughez. Lucrurile merg bine momentan, dupa 12 etape ei sunt lideri si cu o victorie in acest derbi s-ar distanta la sase puncte de Benfica. Sporting e si ea acolo si s-a apropiat la doua puncte dupa ce Porto a facut egal 1-1 etapa trecuta contra lui Aves. In Liga Campionilor, Porto a facut egal 1-1 cu Besiktas si au nevoie de victorie in ultimul meci contra lui AS Monaco pentru a se califica. Atacantul Corona este singurul jucator indisponibil pentru acest derbi.

Benfica

Benfica nu mai are nici o sansa de calificare in Liga Campionilor si in Europa League, fiind invinsi de CSKA Moscova cu 2-0 in ultima etapa fiind la noua puncte in spatele lui Basel si CSKA inaintea ultimei etape. In campionat insa ei au invins in ultima etapa pe Setubal cu 6-0 si asteapta increzatori acest derbi cu Porto. Portarul Julio Cesar si fundasul Dias sunt singurii jucatori indisponibili pentru aceasta partida.

 

 

 

{{notification_msg}}