Derby pentru cupele europene

Analiza meciuri

Mainz - Schalke 04

Doua echipe care se lupta pentru un loc in cupele europene vor deschide etapa cu numarul 21 din Bundesliga. In acest moment Mainz este pe locul 7, iar rivalii lor din aceasta seara au 3 puncte peste ei si ocupa pozitia a patra.Cele doua echipe au un lucru in comun, si anume ca nu prea obtin rezultate de egalitate, au inregistrat doar 3 remize in acest sezon.De la inceputul returului au obtinut aceleasi rezultate, o infrangere si doua victorii.

Mainz

Mainz traverseaza o perioada foarte buna, la sfarsitul turului au avut o serie de 6 meciuri fara infrangere iar acum au 2 victorii consecutive. Au inceput sa se apropie de locurile de cupe europene si acum depinde doar de ei sa faca pasul decisiv. Schmidt, antrenorul celor de la Mainz, a folosit aceiasi formula de joc in acest retur iar noi venitii Onisiwo si Berggreen nu au apucat sa debuteze, ambii fiiind usor accidentati. In aceasta seara planurile lui Schmidt au fost date putin peste cap deoarece atacantul Muto s-a accidentat si probabil va fi inlocuit de Cordoba.

Schalke

Schalke nu a inceput bine acest retur fiind invinsi pe teren propriu de Werder Bremen dar si-au revenit rapid si au obtinut doua victorii. Au invins cu 2-0 in deplasarea de la Darmstadt iar apoi au invins-o pe Wolfsburg acasa. Victoria cu Wolfsburg a fost foarte importanta deoarece au invins o contracandidata la in lupta pentru cupele europene. Obiectivul lor in acest sezon este calificarea in Champions League. Au reusit sa urce pana pe locul 4 la 2 puncte distanta de podium.In ultimele doua etape antrenorul Breitnereiter nu a schimbat echipa si va miza tot pe aceiasi formula in aceasta seara. Noii veniti Belhasnda si Schopf au adus un plus de prospetime la echipa iar ultimul a reusit si un gol la noua sa echipa. Fata de etapa trecuta va fi o singura schimbare Schopf in locul accidentatului Moting.

{{notification_msg}}