Ligue 1: Lille - Nice

Analiza meciuri

Lille - Nice

Etapa cu numarul 23 din Franta - Ligue 1, ne prezinta in aceasta intalnire un duel ce se va da intre doua echipe din partea de sus a clasamentului. Atat Lille cat si Nice sunt in cautare de puncte pentru a obtine la sfarsitul sezonului un bilet catre ligile europene. Situatia lui Lille este mult mai buna decat a adversarilor din aceasta etapa, formatia ocupa pozitia secunda a clasamentului pe cand Nice se afla pe a saptea, avand 10 puncte mai putin. In prima parte a campionatului Nice a invins Lille cu 2-0.

Lille

S-au aflat pe a doua pozitie a clasamentului pentru mai toata perioada sezonului si cu siguranta acesta este si obiectivul final pentru Lille. Avand in vedere ca Lyon este in spatele lor la doar trei puncte, nu isi permit nici un pas gresit in aceasta partida. Dupa infrangerea suferita acum patru etape, 2-1 acasa cu Toulouse, Lille a inregistrat victorii in urmatoarele trei etape. Au invins 3-1 in eplasare la Caen, 2-1 acasa cu Amiens si tot 2-1 la Marseille in ultima etapa. Fundasul turc Celik a revenit in ultima etapa dupa perioada de pauza avuta in urma accidentarii.

Nice

Desi ocupa a saptea pozitie a clasamentului inca pastreaza sanse reale pentru o pozitie ce i-ar trimite obtinerea unui bilet spre cupele europene. Deasupra lor pe tabela, la un singur punct diferenta se afla Monpellier si Strasbourg, iar la trei puncte - a patra - St. Etienne. Nice nu a suferit nici o ingrangere in ultimile patru etape, au invins 1-0 acasa pe Bordeaux, doua remize la acelasi scor 1-1 cu Monaco si Reims, iar in ultima etapa au invins 2-0 pe Nimes acasa. Mijlocasul francez Ihsan Sacko figureaza pe list jucatorilor absenti pentru aceasta etapa.

{{notification_msg}}