Liga Campionilor: FC Porto - Schalke

Analiza meciuri

FC Porto - Schalke

Inaintea rundei cu numarul cinci din Liga Campionilor, atat Porto cat si Schalke sunt mari favorite la calificarea in optimi. Ele fac parte in Grupa D alaturi de Galatasaray si Lokomotiv Moscova. Cu o remiza si trei victorii, Porto se afla pe prima pozitie; urmata de Schalke la o diferenta de doua puncte. Partida tur in care au si debutat in acest sezon din Liga Campionilor s-a incheiat la la egalitate 1-1.

FC Porto

Se afla pe prima pozitie in campionatul portughez, dar sunt la o diferenta de doar doua puncte, fata de rivala Sporting, si patru fata de Benfica. In Liga Campionilor au debutat cu remiza in Germania, apoi urmand sa invinga in toate celelalte trei intalniri. Au batut Lokomotiv Moscova atat in deplasare cat si acasa, si Galatasaray in partida tur. Rezultate ce le ofera prima sansa la calificarea in fazele eliminatorii acestei competitii. Antrenotul echipei - portughezul Sergio Conceicao nu va putea conta doar pe atacantul camerunez Aboubakar.

Schalke

Desi situatia lor in aceasta grupa nu este una stralucita, pot fi multumiti de ceea ce au realizat pana acum. Sunt la distanta mica de a trece de aceasta faza a grupelor, iar cu o reusita in acest duel ar putea urca chiar pe prima pozitie. Dar pentru o calificare sigura vor fi nevoiti sa invinga in ultima runda pe Lokomotiv, duel in care pleaca ca favoriti. Sambata au invins in campionat pe teren propriu pe Nurnberg la scorul de 5-2, iar doua dintre goluri au fost reusite de atacantul neamt Skrzybski, care cu siguranta va evolua si in aceasta partida. Mai ales ca un numar de trei atacanti din lot sunt accidentati, fiind vorba despre Teuchert, Embolo si Uth.

{{notification_msg}}