Întâlnire spectaculoasă: Italia - Spania

Analiza meciuri

Italia – Spania

Este cel mai puternic duel dintre toate amicalele echipelor nationale ce se joaca in aceasta perioada. Aduce fata in fata doua echipe care au in palmares cupe mondiale si campionate europene castigate. Italia este detinatoarea a patru Cupe Mondiale si castigatoarea unui Campionat European, iar Spania a fost o singura data campioana lumii si de 3 ori campioana Europei. Spaniolii au pus in vitrina, ultimul titlul european din Polonia si Ucraina, dupa a invins-o cu scorul de 4-0 pe Italia in finala. In 2013 s-au mai intalnit inca o data in Cupa Confederatiilor si tot spaniolii au iesit invingatori dupa loviturile de la 11 metri. De asemenea trebuie sa mai mentionam ca a mai fost o intalnire amicala intre aceste doua mari echipe, acum doi ani in Madrid, care s-a sfarsit cu tot cu infrangerea italienilor cu 1-0.

Italia

Toate acestea indica ca Italia isi doreste foarte mult sa se razbune si sa o invinga pe Spania in acest duel jucat acasa, din Udine, in fata fanilor. Ceea ce il ingrijoreaza pe antrenorul Conte, este ca jucatorii sai nu s-au descurcat deloc bine in ultimele doua jocuri amicale, in care a pierdut cu Belgia cu 3-1 si a remizat 2-2 cu Romania. Totusi meciurile amicale sunt pentru a testa noi tactici si diversi jucatori, dar cel mai important pentru Conte, este ca Italia a castigat ultimele patru meciuri din preliminariile pentru turneul final din Franta. Referitor la acest meci cu campioana Europei, antrenorul nu se va putea baza pe urmatorii jucatori: Chiellini, Abate, Rossi, Verratti, Barzagli, Marchisio, Scigilo, Giovinco si Gabbiadini.

Spania

Detinatoarea Campionatului European din 2012, Spania, a castigat ultimele 7 meciuri la rand. A triumfat in ultimul duel amical din Alicante cu Anglia, cu scorul de 2-0, iar inainte de asta s-a calificat in mare stil la Euro 2016, dupa ce a terminat prima in grupa cu 9 victorii si o infrangere cu Slovacia. Va incerca sa-si apere titlul la turneul din Franta. Trebuie sa precizam ca jucatorii antrenorului del Bosque n-au reusit sa treaca de faza grupelor la Campionatul Mondial din Brazilia si se vede ca si-au invatat lectia de atunci. Cu siguranta del Bosque va face cateva modificari in primul 11, pentru ca vor lipsi din cauza accidentarilor mai multi jucatori important precum: Busquets, Carvajal, Iniesta, Albiol, Diego Costa si Cazorla.

{{notification_msg}}