Întâlnire amicală între Polonia şi Serbia

Analiza meciuri

Polonia – Serbia

Este un meci intre doua echipe nationale care au scopuri diferite. Polonia s-a calificat la Campionatul European dupa ce a disputat barajul, in timp ce Serbia nu va juca la turneul final si se pregateste pentru viitoarea campanie de calificare. Polonia vine dupa o serie de 5 meciuri fara infrangere, iar Serbia a fost invinsa in ultimul meci pentru calificare si apoi a pierdut urmatorul duel amical. Pana acum, aceste doua echipe s-au intalnit de 4 ori, fiind 3 remize si o victorie a polonezilor. Duelul de miercuri seara se va juca in Poznan.

Polonia

A avut o grupa de calificare destul de grea, iar faptul ca va fi prezenta la Campionatul European este o mare realizare. A terminat pe locul 2 grupa, in spatele Germaniei, asta dupa ce a remizat in Scotia si apoi a invins-o acasa cu 2-1 pe Irlanda de Nord. Polonia a acumulat 21 de puncte, cu un punct mai putin decat Germania, castigatoarea grupei. Acum incepe sa se pregateasca pentru turneul final din Franta, cu inca 3 confruntari, una va fi in zilele urmatoare cu Finlanda, iar celelalte doua in luna iunie. Antrenorul Nawalka va trebui sa gestioneze lipsa unor jucatori ca: Wojtkowiak, Maczynski, Olkowski, A. Sobiech si Szukala. Polonezii au 4 portari de valoare si nu se stie care va fi titular, in timp ce atacantul Lewandowski este de departe vedeta echipei.

Serbia

Este un nou inceput pentru Serbia, si e foarte greu de spus ce isi doreste sa realizeze in urmatoarea perioada, pentru ca in preliminarii a pierdut cateva meciuri care au facut-o sa fie foarte departe de calificarea la turneul final din Franta. Trece printr-o perioada foarte grea si totusi din punct de vedere al jucatorilor, sta foarte bine. Se va decide si soarta antrenorului Curcic in aceste doua meciuri cu Polonia si Estonia. A terminat grupa din preliminarii cu o infrangere in fata Portugaliei, dupa care a pierdut si duelul amical cu Cehia, scorul fiind 4-1. Acum nu vor fi prezenti cei mai buni jucatori, pentru ca sunt accidentati cativa dintre ei, iar unii nu au fost convocati, precum mijlocasul Tadic care evolueaza la Southampton si care a anuntat ca nu va mai veni la echipa nationala. Pe lista absentilor vor fi: Tomovic, Matic, L. Markovic, Fesja, Basta, Nastasic si S. Mitrovic.

{{notification_msg}}