Finala Nations League: Portugalia - Olanda

Analiza meciuri

Portugalia – Olanda

Doua dintre cele mai renumite echipe nationale ale Europei, Portugalia si Olanda urmeaza a se intalni in finala Nations League. Amintim ca portughezii sunt curentii campioni ai Europei, pe cand olandezii au ratat ultimile doua competitii majore. Pentru acest loc in finala, Portugalia a depasit in semifinale Elvetia cu scorul de 3-1, iar Olanda a trecut de Anglia, cu acelasi scor, dar in urma reprizelor de prelungiri.

Portugalia

Amintim ca portughezii au castigat cu destul de multa usurinta grupa din care au facut parte in aceasta competitie, in care cea mai notabila adversara a fost Italia. Cat despre primele doua partide contand pentru calificarile Campionatului Europan, recent disputate, Portugalia nu a stralucit. Intalnirile au fost desfasurate pe teren propriu, iar portughezii au incheiat 0-0 cu Ucraina si 1-1 cu Serbia. Data fiind aceasta situatie complicata, cat si evitarea unei situatii neplacute – Portugalia are nevoie de victorie in aceasta seara pentru a sta linistita in ceaa ce priveste participarea la Euro 2020. Cristiano Ronaldo se afla intr-o forma excelenta, acesta fiind si marcatorul celor trei reusite din victoria 3-1 cu Elvetia, din faza precedenta. Fundasul Pepe va fi inlocuit si in aceasta seara de catre Jose Fonte.

Olanda

Dupa ce au reusit sa castige grupa Nations League, din care au mai facut parte Franta si Germania, olandezii au mai depasit o adversara cu renume pentru a juca aceasta finala. Olanda a invins in semifinalele competitiei desfasurate in urma cu trei zile - Anglia, cu scorul de 3-1 in urma prelungirilor, dupa ce scorul finalului al celor 90 minute aratat pe tabela era 1-1. Cat despre rezultatele din grupa de calificari pentru Euro 2020, olandezii au obtinut o victorie importanta, 4-0 cu Belarus; ca apoi sa piarda in fata Germaniei cu 3-2, ambele intalniri fiind jucate pe teren propriu. Selectionerul Ronald Koeman, cel mai probabil va apela din nou la cei doi recenti campioni de club ai europei – fundasul Virgil van Dijk si mijlocasul Georginio Wijnaldum.

{{notification_msg}}