Finala Cupei Turciei: Istanbul Basaksehir – Konyaspor

Analiza meciuri

Istanbul Basaksehir – Konyaspor

Miercuri seara va avea loc finala Cupei Turciei si nu le vom vedea pe Besiktas, Fenerbahce si Galatasaray, deoarece finalistele sunt Konyaspor si Basaksehir. Totusi nu este o surpriza prezenta celor de la Basaksehir in aceasta faza, fiindca a dus o lupta grozava pentru primul loc cu Besiktas, in timp ce Konyaspor ocupa doar pozitia a 10 a, cu o etapa inainte de final. Ultima confruntare directa a fost castigata cu 3-0 de echipa din Istanbul.

Istanbul Basaksehir

Toate acestea ne arata ca Basaksehir este favorita sa castige trofeul, mai ales ca are un moral bun, deoarece ultima data a pierdut la inceputul lunii aprilie in deplasare cu Akhisar. Dupa aceea jucatorii antrenorului Avci au avut o serie de 10 meciuri fara infrangere, in care au bifat 7 victorii si 3 remize, dar nu a fost de ajuns pentru a depasi-o pe Besiktas in clasament. Trebuie sa precizam ca in Cupa a avut noroc atunci cand a eliminat-o pe Fenerbahce, pentru ca totul s-a decis dupa multe lovituri de la 11 metri. Totusi credem ca este multumita conducerea clubului de rezultatele lui Basaksehir din acest sezon, fiindca va juca in preliminariile Champions League si acum are sansa sa puna un trofeu in vitrina. Vom vedea in teren cel mai puternic prim 11 pe care il are la dispozitie antrenorul Avci, cu exceptia lui Batdal si Korkmaz.

Konyaspor

Calificarea in finala Cupei este o performanta pentru Konyaspor si cu siguranta jucatorii vor da totul pe teren in partida de miercuri seara pentru a obtine trofeul. Nu va fi deloc usor, pentru ca adversara este una din cele mai bune echipe din Turcia. In finalul sezonului Konyaspor a evoluat foarte slab, pierzand 4 dispute, remizand o data si bifand doar o victorie. Acum spera sa triumfe, fiindca este singura cale de juca in Europa League. In semifinala a trecut cu greu de Kasimpasa, apoi s-a impus in campionat in fata celor de la Karabukspor, iar weekend-ul trecut a suferit un esec cu 3-0 in duelul de acasa cu Akhisar. Din cauza accidentarilor vor lipsi Sonmaz, Fofan si Vukovic.

{{notification_msg}}