Finala Cupei Portugaliei: SL Benfica – Vitoria Guimaraes

Analiza meciuri

SL Benfica – Vitoria Guimaraes

Va fi o finala in care nu vom vedea un duel intre primele 3 echipe din fotbalul portughez, avand in vedere ca Guimaraes a ajuns in aceasta faza, iar Sporting si Porto au fost eliminate. Benfica este campioana Portugaliei si acum are sansa sa puna in vitrina clubului si Cupa. Recent a castigat cel de-al 4 lea titlu consecutiv, iar Cupa nu a mai obtinut-o din 2014. Guimaraes a terminat campionatul pe locul 4, la 20 de puncte in spatele celor de la Benfica. In ambele confruntari din liga s-a impus Benfica, cu 5-0 acasa si cu 2-0 in deplasare. Partida va avea loc pe Stadionul Oeiras din Lisabona.

SL Benfica

Are sansa sa castige mai multe trofee in acest sezon, insa trebuie sa fie atenta. In Champions League a fost eliminata in faza optimilor de catre Borussia Dortmund. A triumfat in meciul din Supercupa de la inceputul sezonului in fata celor de la Braga, si-a aparat titlul de campioana pentru a 4 a oara la rand, iar acum va juca finala Cupei Portugaliei. Benfica a pierdut de doua partide cu Setubal si Maritimo, dar nu a fost infranta de rivalele Sporting si Porto. Putem spune ca a avut un parcurs usor pana in finala, remizand doar o data in semifinala cu Estoril. In ultima etapa a remizat 2-2 cu Boavista. Jardel va lipsi, fiindca acuza unele accidentari.

Vitoria Guimaraes

Dupa o perioada mai lunga in care a evoluat modest in prima liga, a reusit sa termine pe 4 si va juca in preliminariile Europa League. In 2008 a fost a 3 a si de atunci in mare parte s-a situat undeva la mijlocul clasamentului la finalul fiecarui sezon, dar a castigat o data si Cupa Portugaliei intre timp. A avut un avantaj de 8 puncte fata de urmaritoarea Braga. Guimaraes a bifat 10 victorii in deplasare, doar pe stadionul celor de la Benfica a pierdut. In ultimele doua etape din campionat a fost invinsa pentru ca se gandea mai mult la aceasta finala. Ne asteptam sa vedem cel mai puternic prim 11 din startul meciului, avand in vedere ca nu sunt jucatori accidentati.

{{notification_msg}}