Finala Cupei Africii: Senegal - Algeria

Analiza meciuri

Senegal - Algeria

Dupa ce in urma cu doua zile, Nigeria a invins Tunisia in finala mica a Cupei Africii pe Natiuni, in aceasta seara se va stabili castigatoarea trofeului. Senegal si Algeria s-au intalnit si in faza grupelor, duel in care algerienii au invins cu scorul de 1-0.

Senegal

La precedenta participare in Cupa Africii pe Natiuni, Senegal a fost eliminata in faza sferturilor de finala dupa ce Cameroon a reusit sa se impuna in fata lor in urma loviturilor de departajare. Senegal atinge finala acestei competitii pentru a doua oara, dupa ce in 2002 fara tofeul avand ca adversara tot pe Cameroon. Amintim ca Senegal a trecut de grupe cu doua victorii si o infrangere cu Algeria, ca apoi sa isi faca drum in finala invingand Uganda, Benin si Tunisia.

Algeria

A reusit sa cucereasca titlul Cupei Africii pe Natiuni in 1990, invingand Nigeria in finala cu 1-0. De altfel Algeria a impresionat in aceasta editie, obtinand victorii in toate cele trei inalniri ale fazei grupelor - 2-0 Kenya, 1-0 Algeria si 3-0 cu Tanzania. Ca apoi sa depaseasca in optimi cu 3-0 pe Guinea, la loviturile de departajare pe Coasta de Fildes in sferturi, si 2-1 pe Nigeria in semifinale. Mentionat ca factorul noroc a fost de partea lor in duelul sferturilor de finala cu Nigeria, deoarece algerienii au reusit golul victoriei in minutul cinci al prelungirilor reprizei secunde.

{{notification_msg}}