Finala Coppa Italia: Atalanta - Lazio

Analiza meciuri

Atalanta - Lazio

Dupa ce Atalanta a reusit sa elimine Juventus in sferturile de finala si Lazio pe Inter, si AC Milan in faza precedenta, aceasta finala a Cupei Italiei este una mai putin prevazuta. Atalanta are in campionat un avans de sapte puncte fata de Lazio, formatiile ocupand in acest moment pozitiile patru si opt. Amintim si faptul ca Atalanta a invins Lazio in ambele intalniri ale sezonului.

Atalanta

Victoria ultimei etape a adus Atalantei partida cu numarul 11 consecutiva in care nu au fost invinsa, ceea ce arata intentiile acestora de a incheia sezonul in primele patru echipe. O calificare in Champions League ar nota pentru Atalanta o performata istorica, iar participarea in aceasta finala a Cupei Italiei vine ca bonus al consistentei de care au dat dovada pe finalul acestui sezon. Atalanta a invins 3-1 in urma cu doua etape chiar in deplasare la Lazio, ca in ultima runda sa invinga 2-1 pe teren propriu Genoa. Daca in ultima etapa Andrea Masiello si Alejandro Gomez au absentat, in acesta partida vor face parte din primul 11.

Lazio

Judecand dupa pozitia modesta ocupata in clasament, o reusita in aceasta finala pare a fi mai importanta pentru Lazio. Cu toate acestea, rezultatele recente nu o califica ca mare favorita. Lazio a pierdut doua partide in ultimile patru etape, marea surpriza venind in urma cu patru runde - 2-1 acasa cu ultima clasata - Chievo, ca apoi in urma cu doua meciuri sa piarda 3-1 cu Lazio de pe teren propriu. Cu toate acestea Lazio a eliminat doua rivale puternice pentru a juca aceasta finala, Inter si Milan. Insa participarea in Europa League au incheiat-o prematur, fiind eliminati de Sevilla in saiprezecimi. Portarul Thomas Strakosha a fost absent in ultima etapa datorita unei accidentari, dar cel mai probabil va evolua in aceasta seara.

{{notification_msg}}