Europa League: Villarreal - Sporting

Analiza meciuri

Villarreal - Sporting Lisabona

In urma partidei tur a fazei saisprezecimilor Europa League disputate in Lisabona, putini dintre noi ne-am fi asteptat ca Villarreal sa invinga Sporting, mai ales in urma evolutiilor din acest sezon ale spaniolilor. Cu toate acestea avantajul creat de Villarreal este minim si lasa loc oricarui scenariu. Atat Villarreal cat si Sporting au obtinut victorii cu acelasi scor 3-0, in ultima etapa.

Villarreal

In urma neasteptatei victorii din ultima etapa, 3-0 acasa cu Sevilla, Villarreal s-a apropiat la un singur punct diferenta fata de prima echipa din afara zonei rosii a clasamentului. Dar la acest lucru au mai contribuit si cele doua remize de dinainte - 2-2 acasa cu Espanyol si 0-0 la Valladolid. Avantajul de un gol cu care pornesc inaintea acestei partide retur a fost reusit in minutul trei prin tanarul mijlocas Alfonso, care de altfel a fost marcator si in victoria impotriva Sevilliei. Caseres si Costa sunt suspendati in aceasta partida.

Sporting Lisabona

Cu siguranta au avut alte planuri in urma turului jucat acasa cu Villarreal, mai ales ca spaniolii traversau o perioada de criza. Desi Sporting nu face cel mai bun sezon al sau in campionat, ocupand abia pozitia a patra, se pot mandri cu trofeul Cupa Ligii castigat in finala cu FC Porto. Victoria ultimei etape, 3-0 acasa cu Braga cu siguranta va prinde bine in ceea ce priveste increderea cu care vor porni inaintea acestei partide. In care atacantul Acuna este suspendat, iar mijlocasul Battaglia va absenda datorita unei accidentari.

{{notification_msg}}