Europa League: Viitorul Constanţa - Vitesse Arnhem

Analiza meciuri

Viitorul Constanţa - Vitesse Arnhem

Aceste doua echipe se intalnesc in cadrul rundei secunde de calificare pentru Europe League. Sezonul trecut cei de la Viitorul nu reusesc sa-si apere titlul, terminant pe a patra pozitie. Vitesse termina doar a sasea in clasamentului intern. Constantenii pierd in mod surprinzator prima etapa, in fata celor de la Dunarea Calarasi. In timp ce olandezii vor da startul sezonului  peste mai bine de doua saptamani.

Viitorul Constanţa

Sezonul trecut pierd titlul de campioni in fata celor de la CFR Cluj, la o diferenta de 15 puncte. Dar pozitia a patra a clasamentului le-a oferit aceasta participare in calificarile Europa League. Intalnind in prima runda pe cei de la Racing Luxemburg, pe care i-au depasit datorita scorului primului meci, 2-0. In ciuda faptului ca pe tot parcursul sezonului trecut au adunat doar trei infrangeri pe teren propriu, golul marcat in startul partidei de catre oaspetii - Dunarea Calarasi, le-a adus prima infrangere chiar din debutul sezonului. Cu toate ca Hagi a optat pentru un numar mare jucatori noi veniti, nici unul dintre acestia inca nu au avut ocazia sa debuteze.

Vitesse Arnhem

Dupa ce in urma cu doi ani au obtinut atat titlul cat si cupa in Olanda, sezonul trecut le rateaza complet. Cu toate acestea se multumesc si cu aceasta prezenta in calificarile Europa League, pentru care au fost nevoiti sa dispute meciuri suplimentare de play-off. Sfarsitul sezonului trecut i-a gasit intr-o forma excelenta reusind victorii in toate cele patru meciuri de play-off mentionate. Anul  trecut au obtinut  calificarea directa in grupele Europa League, dar au esuat in a avansa in fazele eliminatorii. Pe perioada acestei veri  decid inlocuirea antrenorului, fiind in prezent condusi de experimentatul rus Leonid Slutski. In perioada transferurilor il pierd pe capitanul echipei Kashia, dar in schimbul acestuia il transfera pe Thelanders. Pe langa acesta au mai sosit in lotul echipei, Clarke Slater si portarul Eduard.

{{notification_msg}}