Europa League: Red Bull Salzburg - RB Leipzig

Analiza meciuri

Red Bull Salzburg - RB Leipzig

Cu un numar de patru victorii din tot atatea runde, Red Bull Salzburg ocupa prima pozitie in Grupa B - Europa League. Din aceasta grupa mai fac parte - RB Leipzig, care ocupa locul secund la acelasi numaru de puncte cu Celtic, si codasa grupei Rosenborg care nu a obtinut nici un punct. In meciul tur, Salzburg a invins Lipzig cu scorul de 3-2.

Red Bull Salzburg

Curenta campioana a Austriei, confirma si in acest sezon rolul de mare favorita la castigarea campionatului. Salzburg este neinvinsa in acest sezon, obtinand un avans de 12 puncte fata de urmaritoarea LASK Linz, in urma celor 15 etape. Desi Salzburg are un avantaj de 6 puncte fata de Leipzig si Celtic, matematic inca nu au asigurata calificarea. Cu toate acestea ramane marea favorita, in mod normal nu ar trebuie sa se confrunte cu probleme in a obtine calificarea de pe prima pozitie. In aceasta intalnire nu va lua aprte mijlocasii Yabo, Haidara si van der Werff.

RB Leipzig

Leipzig ocupa o pozitie onorabila in Bundesliga, se afla pe locul patru dupa 12 etape. In Europa League nu au stralucit, dar pastreaza totusi o pozitie favorabila. Au debutat cu stangul pe teren propriu cu Salzburg, iar in ultima runda au pierdut si cu Celtic in deplasare; victoriile obtinute in celalte dueluri - Rosenborg 3-1 si Celtic acasa 2-0, ii mentine in lupta pentru optimile Europa League. In campionat au avut o serie uluitoare de 10 etape fara infrangeri, insa aceasta a fost intrerupta in ultima etapa la Wolfsburg. Antrenorul Rangnick Ralf nu ii va avea la dispozitie pe fundasul Upamecano, mijlocasii Kampl si Sabitzer, si atacantul Forsberg.

{{notification_msg}}