Europa League: Frankfurt - Arsenal

Analiza meciuri

Frankfurt - Arsenal

Doua echipe cu un parcurs bun sezonul trecut in Europa League, incep duelurile din faza grupelor. Amintim ca aceste doua formatii au fost oprite in castigarea trofeului de aceeasi adversara - Chelsea, Frankfurt in faza semifinalelor si Arsenal in finala. Cat despre rezultatele din campionatele interne ale acestui start de sezon, am putea concluziona in cazul ambelor formatii ca sunt sub asteptari.

Frankfurt

Dupa doua adversare ceva mai lejere in primele doua faze de calificare pentru grupele Europa League, Frankfurt a intalnit o echipa puternica - Strasboug. Echipa pe care au depasit-o dupa o infrangere 1-0 in deplasare si o victorie in retur la scorul de 3-0. Toate aceste eforturi si-au pus o amprenta mai putin placuta in Bundesliga, Frankfurt avand la activ doua victorii si doua infrangeri. In ultima etapa au pierdut 2-1 in deplasare la Augsburg, echipa ce a si reusit sa obtina prima victorie in acest sezon. Portarul Frederik Ronnow si mijlocasul Sebastian Rode sunt incerti pentru acest duel.

Arsenal

Judecand dupa rezultatele acestui sezon, mai ales ca nu au avut de jucat calificari pentru Europa League, Arsenal nu a impresionat. Dupa victoriile din primele doua etape, 1-0 la Newcastle si 2-1 acasa cu Burnley, a urmat infrangerea 3-1 in deplasare la Liverpool. Ca apoi sa remizeze 2-2 pe teren propriu cu Tottenham, intr-o partida care parea total pierduta sub control deoarece oaspetii conducerea prima repriza cu 2-0. In ultima etapa s-a deplasat la Watford si de aceasta data Arsenal a fost egalata la scorul de 2-2, dupa ce avea 2-0 la pauza. Atacantul Reiss Nelson ar putea avea sansa de a evolua in partida din aceasta seara.

 

{{notification_msg}}