Europa League: Fenerbahce – Feyenoord Rotterdam

Analiza meciuri

Fenerbahce – Feyenoord Rotterdam

Un alt meci interesant din Europa League, este confruntarea dintre doua echipe ce apartin grupei A,  Fenerbahce si Feyenoord. Din aceasta grupa mai face parte si Manchester United, asa ca orice punct este foarte important in lupta pentru calificare. In prima runda Feyenoord a intalnit-o pe Manchester United si a infrant-o cu 1-0 pe teren propriu, in timp ce Fenerbahce a remizat 1-1 cu ucrainienii de la Zorya. Ultima disputa dintre aceste doua cluburi a fost acum 14 ani, in Champions League, cand Feyenoord s-a calificat mai departe, dupa ce a triumfat in ambele dueluri.

Fenerbahce

Acum aceste doua echipe se vor intalni in alta competitie, si orice greseala poate fi indreptata, pentru ca este un meci din faza grupelor. Putem spune ca a pierdut doua puncte din duelul cu Zorya, deoarece a fost favorita si a remizat 1-1. Daca ne amintim cat de slab a inceput noul sezon, egalul acesta nu poate fi considerat un rezultat dezastruos. Jucatorii antrenorului Advocaat au fost eliminati din turul 3 preliminar Champions League, de catre francezii de la Monaco, iar in campionat au acumulat doar un punct in primele 3 etape. Singurul rezultat notabil a fost calificarea in grupele Europa League, dupa ce a invins-o de doua ori pe Grasshoppers in play-off. In precedentele doua etape din campionat, Fernerbahce s-a impus in fata celor de la Gaziantepspor si Kasimpasa, iar acum are un moral bun inaintea confruntarii cu Feyenoord. Vorabsenta Fernando, Zeybek si van Persie nu vor putea juca, toti sunt accidentati, iar Sen este suspendat.

Feyenoord Rotterdam

Spre deosebire de adversarii lor din aceasta seara, Feyenord are o serie de 9 victorii dintre care 7 in campionatul intern si au in acest moment 5 puncte peste marile rivale PSV si Ajax. In startul sezonului au pierdut Supercupa cu PSV dar dupa acea infrangere a inceput sirul de victorii mentionat anterior. In prima etapa de Europa League au reusit surpiza si au invins pe Manchester United pe teren propriu. Giovanni van Bronkhorst va trimite in teren acelasi 11 care a castigat meciul cu United, singurii jucatori accidentati sunt Vermeer, Hahn si Elia.

{{notification_msg}}