Europa League:Arsenal - Atletico Madrid

Analiza meciuri

Arsenal – Atletico Madrid

Joi seara se joaca semifinalele Europa League, iar cel mai atractiv meci este cel dintre Arsenal si Atletico Madrid. Aceste echipe sunt obisnuite cu fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, castigatoarea din aceasta dubla mansa fiind si marea favorita la castigarea trofeului Europa League. Acesta este prima confruntare in cupele europene intre aceste doua echipe.

Arsenal

Pentru Arsenal, castigarea trofeului reprezinta singura posibilitate de a juca in viitorul sezon in Liga Campionilor, in campionat ea fiind la 11 puncte in spatele locului patru ocupat de Tottenham. Arsenal joaca ofensiv, dar acum v-a intalni o echipa foarte bine organizata in defensiva, iar pentru o eventuala calificare ar fi bine sa aiba un avantaj din meciul tur. Aubameyang, Elneny si Cazorla nu pot juca, in vreme ce Mkhitaryan, Wilshere si Cech sunt incerti pentru aceasta partida.

Atletico Madrid

Atletico va juca in sezonul viitor din Liga Campionilor indiferent daca castiga sau nu Europa League, ea fiind pe doi in campionat la 16 puncte de locul cinci ocupat de Betis. In campionat Atletico a pierdut in deplasare la Real Sociedad cu 3-0 si a facut 0-0 cu Betis si acum are un avans de patru puncte fata de Real Madrid. Barcelona are 11 puncte in fata lor si un meci mai putin asa ca este clar ca Atletico nu mai are nici o sansa la titlu, Europa League fiind singura competitie ce o pot castiga in acest an. Fundasii Juanfran si Felipe Luis si atacantul Diego Costa sunt singurii jucatori indisponibili pentru acest meci.

{{notification_msg}}