Euro U21: Franta - Romania

Analiza meciuri

Franta U21 - Romania U21

Grupa C a Campionatului European U21, din care face parte si selectionata tarii noastre, a ajuns la runda a treia, iar in aceasta partida tricolorii vor intalni Franta. Dupa victoriile cu Croatia si Anglia, Romania se afla pe prima pozitie a grupei. Francezii sunt pe a doua pozitie, avand de asemenea numar maxim de puncte, insa un golaveraj inferior Romaniei.

Franta U21

Desi a reusit sa adune maximul de puncte in urma primelor runde, francezii au intampinat mari dificultati in partida de deschidere cu Anglia. Amintim ca Franta a fost condusa pana in minutul 89 al paridei, au ratat doua penalty-uri si s-au aflat in superioritate numerica din minutul 62. Cu toate acestea au reusit sa rastoarne partida in favoarea lor prin mijlocasul Jonathan Okone in minutul 89 si printr-un autogol al englezului Wan-Bissaka, in minutele de prelungiri. Nici in runda precedenta nu au reusit sa impresioneze in fata Croatiei, dar golul lui Dembele din partea de inceput a meciului a fost suficient pentru a marca a doua victorie. Atacantul Jonathan Bamba va rata aceasta intalnire datorita unei accidentari.

Romania U21

Selectionata Romaniei se numara printre cele mai frumoase surprize ale acestui Campionat European U21. Cu un numar de cate patru goluri reusite in duelurile cu Croatia si Anglia, clasamentul golaverajului o claseaza pe prima pozitie a grupei. Ceea ce face ca un rezultat de egalitate in acest meci sa poata fi socotit ca si rezultat pozitiv. Cei mai importanti marcatori ai partidelor trecute, Puscas, Hagi si Coman sunt pregatiti sa evolueze si in partida din aceasta seara. Daca nu va pierde in aceasta seara la o diferenta mai mare de doua goluri, selectionata Romaniei condusa de Mirel Radoi are asigurata calificarea pentru faza semifinalelor Campionatului European U21.

{{notification_msg}}