Euro 2020: Spania - Suedia

Analiza meciuri

Spania - Suedia

In grupa F se va juca derby-ul grupei intre primele 2 echipe clasate, Spania si Suedia iar meciul se va disputa pe Santiago Bernabeu din Madrid. Spania e marea favorita a grupei si deocamdata isi respecta acest statut. Ultimul meci intre cele doua echipe s-a disputat in 2008 iar spaniolii s-au impus cu 2-1.

Spania

Spaniolii sunt deocamdata constanti si au obtinut maxim de puncte dar abia acum vor da primul lor test serios. Singurul meci mai puternic l-au avut cu Norvegia si au castigat greu acea partida cu 2-1. Dupa acea prima victorie au jucat cu cele mai slabe echipe din grupa, Malta si Feroe, 2-0 cu Malta si 4-1 cu Feroe iar cele 6 puncte i-au propulsat pe primul loc. Meciul cu Suedia poate fi decisiv pentru ca o eventuala victorie ii va propulsa in lideri autoritari si se vor apropia de calificarea dorita.

Suedia

Suedezii au inceput promitator aceasta campanie de calificare cu o victorie impotriva Romaniei, au castigat cu 2-1 dar au suferit mult in repriza a doua. In deplasarea din Norvegia au remizat 3-3 dupa un meci foarte spectaculos, Norvegia a condus cu 2-0, Suedia a intors rezultatul si au condus cu 3-2 iar in minutul 96 s-au vazut egalati la ultima faza a meciului. In ultima partida au intalnit Malta si au castigat cu 3-0 iar acum au nevoie de un rezultat pozitiv in Spania pentru a-si usura drumul spre turneul final.

{{notification_msg}}