Euro 2020: Belgia - Scotia

Analiza meciuri

Belgia - Scotia

Cu Belgia ca principala favorita a acestei Grupei I, contand pentru calificarile Euro 2020, Scotia si Rusia raman sa lupte pentru pozitia secunda. Belgienia si-au confirmat pana in acest moment titulatura de favorita, reusind victorii in toate cele trei intalniri. Scotia a debutat in aceste calificari cu o infrangere neasteptata, ca apoi sa inregistreze nu fara emotii, doua victorii. Belgienii au invins anul trecut Scotia intr-o partida amicala cu scorul de 4-0.

Belgia

Dupa dezamagirea din Nations League si infrangerea neasteptata cu Elvetia, la scorul de 5-2 - dupa ce initial conduceau partida cu 2-0, selectionata Belgiei a evoluat fara greseala in primele trei partide ale calificarilor pentru Euro 2020. Acestia au invins acasa pe Rusia cu scorul de 3-1, intr-o partida in care Eden Hazard s-a facut remarcat prin doua reusite. Deplasarea din Cipru a fost castigata cu 2-0, iar in ultima partida jucata tot pe teren propriu, au batut Kazakhstan cu 3-0. Mijlocasul Kevin De Bruyne a revenit in urma accidentarii suferite si cel mai probabil va face parte din primul 11 si in aceasta seara.

Scotia

Scotienii au inceput cu stangul aceste calificari ale Campionatului European, pierzand deplasarea din Kazakhstan cu scorul de 3-0. Dupa acest esec selectionerul Alex McLeish a mai ramas doar o partida la carma reprezentativei scotiene, meci castigat cu scorul de 2-0 in deplasare la San Marino. Ca apoi conducerea sa fie preluata de Steve Clarke, care a intampinat emotii mari in partida cu Cipru de pe teren propriu. Duelul a fost castigat cu scorul de 2-1, insa golul decisiv a venit abia in minutul 89, prin mijlocasul lui Celtic - Olivier Burke. Se asteapta ca scotienii sa adopte in aceasta seara o strategie de joc mai defensiva decat in ultima partida.

{{notification_msg}}