Euro 2016 – sfert de finală: Polonia – Portugalia

Analiza meciuri

Polonia – Portugalia

Dupa ce au trecut cu mult noroc in runda precedenta de Elvetia si Croatia, cele doua selectionate, Polonia si Portugalia se vor intalni in sferturile de finala ale Campionatului European din Franta. Singura echipa ce a reusit calificarea in sferturi dupa loviturile de la 11 metri a fost Polonia, iar Portugalia s-a calificat cu un gol marcat in minutul 117 de catre Quaresma. Ultimul duel dintre aceste doua nationale s-a incheiat cu o remiza alba si a fost o partida amicala jucata in Varsovia acum 4 ani. S-au intalnit si in preliminariile pentru Euro 2008, polonezii castigand acasa cu 2-1, iar in Portugalia scorul a fost 2-2.

Polonia

Acum polonezii au sansa sa fie printre primele 4 echipe din Europa, bineinteles daca vor trece de Portugalia si acest lucru ar fi un mare succes pentru generatia de jucatori in frunte cu magnificul atacant Lewandovski. Chiar daca vedeta echipei nu a reusit sa marcheze, a evoluat destul de bine si a ajutat nationala Poloniei sa termine grupa fara gol primit, cu doua victorii si o remiza. Rezultatul de egalitate a fost in duelul cu campioana mondiala, Germania, iar in celalalte doua meciuri din grupa a castigat la limita cu acelasi scor 1-0, in fata Irlandei de Nord si a Ucrainei. Prin urmare, selectionerul Nawalka si jucatorii sai s-au clasat pe locul 2 in prima faza a competitiei si au intalnit-o in optimi pe Elvetia, de care au reusit sa treaca dupa loviturile de pedeapsa. Xhaka a ratat pentru Elvetia, iar jucatorii polonezii au transformat toate cele 5 penalty-uri, asa ca o vom vedea pe Polonia jucand in sferturile de finala. Probabil Nawalka va trimite in teren aceeasi echipa de start care a fost in partida din optimi, cu exceptia portarului Szczsesny, deoarece inca nu s-a recuperat complet dupa accidentare si evolutia sa in sferturi este pusa sub semnul intrebarii.

Portugalia

A ajuns in sferturile de finala dupa o victorie norocoasa, putem zice, in care a reusit sa marcheze in minutul 117 in poarta Croatiei, iar tabela a aratat scorul final, 1-0. Marcatorul a fost jucatorul Quaresma, care a intrat pe teren in minutul 87. Inca o data s-a dovedit ca nu echipa cea mai buna este intotdeauna invingatoare, ci unele partide sunt decise si prin noroc, asa cum a facut-o Portugalia, condusa de selectionerul Santos. In confruntarile din grupa a remizat cu Austria, Islanda si Ungaria si a fost una dintre acele echipe care a obtinut calificarea in optimi, de pe locul 3. Acum o va intalni pe Polonia, iar in cazul in care va trece mai departe, va juca semifinala impotriva Belgiei sau a Tarii Galilor. Toate acestea ne arata ca generatia lui Cristiano Ronaldo poate ajunge in finala Euro 2016, insa nationala Portugaliei va trebui sa joace cu multa atentie si cat mai eficient, avand in vedere ca are la dispozitie toti jucatorii.

 

 

{{notification_msg}}