Euro 2016 – sfert de finală: Germania – Italia

Analiza meciuri

Germania – Italia

Acest sfert de finala este un duel al titanilor, deoarece ambele echipe au castigat atat Campionatul European, cat si Campionatul Mondial si s-au intalnit de mai multe ori pana acum. Inaintea inceperii acestui turneu final, cea mai mare favorita era considerata nationala Germaniei, care este si campioana mondiala din 2014, insa dupa ce am vazut cum a evoluat Italia la acest Euro, putem spune ca ambele au sanse egale. Germania a inregistrat 3 victorii si o remiza si nu a incasat nici un gol. Si-a aratat cu adevarat forta, in optima cand a invins-o cu 3-0 pe Slovacia. Italia a castigat in fata Belgiei in grupe, apoi a invins-o pe Spania in faza optimilor. Aceste doua echipe s-au intalnit de 8 ori in cele mai importante competitii si Germania nu a reusit sa se impuna niciodata in fata Italiei. Ultima confruntare a fost una amicala, care s-a jucat anul acesta si s-a incheiat cu victoria nemtilor cu 4-1.

Germania

Este singura echipa care nu a primit gol la acest turneu final, dar totusi nu a intalnit o adversara puternica pana acum. Nu putem spune ca Ucraina si Polonia sunt echipe slabe, ba chiar si Slovacia din moment ce a jucat in optima, dar adevaratul test pentru Germania va fi acest meci, in care adversara are expierenta multa in asemenea competitii. In primele confruntari de la Euro, nemtii au evoluat destul de modest  cu Polonia, Ucraina si Irlanda de Nord. Abia in optima Germania a jucat asa cum se astepta multa lume sa o vada de la inceput si a invins-o pe Slovacia la scor de neprezentare. Titularizarea lui Draxler si Kimmich au fost modificari inspirate facute de selectionerul Low. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start ca si in partida precedenta.

Italia

A avut un start excelent si a terminat pe primul loc in grupa. Italia a facut un meci grozav impotriva Belgiei, pe care a invins-o cu 2-0, cu toate ca belgienii erau vazuti printre favoriti la castigarea titlului european. In cel de-al doilea meci din grupa s-a impus in fata Suediei cu scorul de 1-0. Selectionerul Conte a facut o greseala cand a introdus in teren o echipa combinata in partida cu Irlanda de Nord si a pierdut. Nu a fost afectata de acea infrangere si a reusit sa treaca in optimi de Spania, fiind mai slab cotata. A dominat in acel meci in care a avut mai multe sanse de gol, dar abia spre final a mai inscris o data si tabela a aratat 2-0. Chielini a fost primul marcator si alaturi de Buffon au facut o partida grozava. Probabil il vom vedea pe Rossi in primul 11, iar T. Motta va lipsi din cauza cartonaselor galbene primite.

{{notification_msg}}