Euro 2016 – sfert de finală: Franţa – Islanda

Analiza meciuri

Franta – Islanda

In ultimul sfert de finala de la acest Campionat European din Franta, va juca gazda acestui turneu, care in optimi a trecut greu de Irlanda, impotriva celei mai mari surprize de pana acum si anume nationala Islandei, care a reusit sa o elimine pe Anglia. Din acest motiv, francezii trebuie sa fie foarte atenti, pentru ca Islanda nu este o echipa usor de invins. In acest duel Franta este favorita si va avea de partea sa, sustinerea fanilor de pe Stade de France. Ultima data aceste doua echipe s-au intalnit intr-o confruntare amicala acum 4 ani, pe stadionul din Valenciennes, care s-a incheiat cu victoria francezilor cu 3-2.

Franta

Nu a fost invinsa niciodata de catre Islanda, asa ca Franta nu vede alta varianta decat o noua victorie, pentru a se califica in semifinala. Pentru ca acest lucru sa se intample, jucatorii selectionerului Deschamps sunt nevoiti sa evolueze mult mai bine fata de cum au facut-o in otpimi in fata Irlandei. A fost condusa la pauza, dar dupa intrarea pe teren a lui Coman, Franta a jucat mai ofensiv si a reusit sa marcheze de doua ori intr-un timp scurt prin atacantul Griezmann. Jucatorul lui Atletico Madrid a inscris prima data in minutul 58, apoi 3 minute mai tarziu, dupa care a urmat si eliminarea irlandezului Duffy, ceea ce a eliberat nationala Frantei de presiune. Din cauza cartonaselor galbene nu vor fi pe teren in acest sfert de finala, Kante si Rami, care probabil vor fi inlocuiti cu Cabaye si Umtiti. In rest credem ca va fi acelasi prim 11.

Islanda

Este de departe cea mai mare surpriza a acestui turneu final. Islanda a scris istorie dupa ce a reusit sa uimeasca pe toata lumea cand a eliminate-o pe Anglia din competitie. Nimeni nu credea ca se va califica la Euro, dar a terminat pe locul doi in preliminarii si a picat in grupa de la acest turneu cu Austria, Portugalia si Ungaria. A confirmat inca o data ca totul nu a fost doar o simpla intamplare. In ciuda faptului ca a fost condusa de englezi inca din primele minute, a reusit sa intoarca scorul si sa obtina calificarea in sferturile de finala. Antrenorul Islandei a fost foarte atent si a inchis toate culoarele spre poarta ale englezilor si a aplicat o tactica prin care sa mizeze pe contraatacuri rapide. Din aceste motive, Franta trebuie sa o trateze cu maxima seriozitate. Cu siguranta antrenorul Lagerback impreuna cu Hallgrimsson au pregatit o tactica speciala pentru cel mai important duel din istoria Islandei. Nu ne asteptam sa vedem schimbari in echipa de start, pentru ca Islanda a evoluat cu aceeasi jucatori in toate partidele de la Euro.

{{notification_msg}}