Euro 2016 – sfert de finală: Ţara Galilor – Belgia

Analiza meciuri

Tara Galilor – Belgia

Este un sfert de finala care ii surprinde pe toti, deoarece nimeni nu se astepta sa o vada prezenta acum pe Tara Galilor. Nimeni nu credea ca galezii vor trece de faza grupelor, insa a terminat pe primul loc si a intalnit un adversar mai accesibil in optimi, astfel ajungand in sferturi. Nu e de mirare ca Belgia este inca in competitie, insa trebuie sa precizam ca a avut un start slab, fiind invinsa in primul meci de la acest Campionat European. Dupa aceea, nationala Belgiei a inceput sa evolueze din ce in ce mai bine, obtinand 3 victorii la rand, ce au dus-o in sferturile de finala ale turneului din Franta. Ambele nu au primit gol in faza optimilor. Este interesant ca aceste nationale au facut parte din aceeasi grupa din preliminariile pentru Euro 2016, galezii reusind sa castige acasa cu 1-0, iar in Bruxelles scorul a fost 0-0. S-au intalnit si in campania de calificare pentru ultimul campionat mondial, unde belgienii au castigat in deplasare, iar pe teren propriu au remizat.

Tara Galilor

Galezii au facut deja senzatie la acest Campionat European prin rezultatele pe care le-au inregistrat pana acum, care cu siguranta vor intra in istorie, iar acest sfert de finala nu va fi uitat pentru ca este cea mai mare performata a lor la o competitie importanta. Putini au crezut in calificarea la Euro, insa Tara Galilor a pierdut doar unul din cele 4 dueluri si atunci a condus, dar a fost invinsa in minutele de prelungire. Singura care a infrant-o a fost Anglia, dar nu putem spune ca Russia a fost un adversar slab cu toate ca au castigat galezii cu 3-0 acel meci. Cu Slovacia si Irlanda de Nord a castigat la limita si putem spune ca a avut noroc in optimi, in fata nord irlandezilor, deoarece acea calificare s-a decis dupa un autogol pe final. Tara Galilor nu a facut un meci bun atunci, cu toate ca avut in fata un adversar accesibil. Se astepta ca sa domine si sa castige partida cu usurinta, insa a reusit sa-si creeze doar cateva sanse de gol. Bale a fost cel mai bun jucator de pe teren atunci si l-a pus de cateva ori in dificultate pe portarul nord irlandez. Acum o va intalni pe Belgia, o nationala puternica si trebuie sa joace cu atentie, pentru ca e greu ca si de aceasta data sa o salveze norocul. Ne asteptam sa-l vedem in echipa de start pe Robson-Kanu. Nu se stie inca, daca antrenorul Coleman va putea cont ape capitanul A.Williams in aceasta confruntare extreme de importanta.

Belgia

Inaintea inceperii acestui Campionat European, Belgia era considerata una din favoritele la castigarea titlului, dar dupa infrangerea cu Italia din prima partida, multa lume si-a schimbat parerea si a inceput sa creada ca e doar o nationala cu jucatori buni, ce nu alcatuiesc o echipa puternica. Belgia a jucat slab in acea partida cu Italia, dupa care si-a revenit si a obtinut 3 victorii in urmatoarele 3 meciuri. A aratat mult mai bine in duelul cu Irlanda de Nord pe care l-a castigat cu 3-0, iar in ultima confruntare din grupa cu Suedia a avut o tactica eficienta, reusind victoria pe final. Apoi a urmat meciul din optimi in care s-a impus in fata Ungariei cu scorul de 4-0. In aceasta serie cu 3 triumfuri, a marcat de 8 ori, fara sa primeasca vreun gol. Nationala condusa de selectionerul Wilmots a avut noroc la tragerea la sorti, iar acum poate fi una din favoritele la castigarea Euro 2016. Denayer va juca in locul lui Vermaelen, care este suspendat, iar din primul 11 vor mai face parte Hazard si atacantul de Bruyne.

{{notification_msg}}