El Clasico in Cupa Spaniei

Analiza meciuri

FC Barcelona - Real Madrid

Cupa Spaniei are prilejul de a prezenta in acest sezon El Clasico, iar in acest tur al fazei sferturilor - catalanii vor primi vizita madrilenilor. Barca se descurca mult mai bine in campionat, avand un avans de opt puncte fata de Real, chiar daca in ultima etapa au remizat. Realul se afla intr-o frumoasa serie de cinci victorii la activ, insa cu siguranta nu au uitat infrangerea usturatoare din turul campionatului 5-1 de pe Nou Camp.

FC Barcelona

Excelenta serie de opt partide in care au bifat doar victorii a fost itrerupta in ultima etapa, ce a avut loc pe teren propriu cu Valencia si terminata la scorul de 2-2. Dar in contextul in care au fost condusi cu scorul de 2-0 in urma primei jumatati de ora a partidei, chiar si acest rezultat poate fi socotit unul pozitiv. Messi a avut un rol esential in aceasta remiza, prin insrierea ambelor goluri ce au facut ca partida sa nu se incheie cu o infrangere. Barca a fost in dezavantaj in urma tururilor ambelor manse trecute ale Cupei, dar au reusit revenirea in partile secunde pe teren propriu. Fundasul Samuel Umtiti, mijlocasul Rafinha si atacantul Dembele figureaza ca indisponibili pentru acest duel.

Real Madrid

Se afla vizibil intr-o crestere de forma, iar victoriile ultimilor patru etape cat si eliminarea cu usurinta a ultimilor adversari din Cupei Spaniei, sustin aceasta idee. In faza saisprezecimilor au intalnit Leganes, de care au trecut dupa o victorie 3-0 si o infrangere 1-0 in returul din deplasare; ca apoi in optimi sa depaseasca Girona dupa doua victorii - 4-2 in turul jucat acasa si 3-1 in retur. Cat despre adversarii incomozi invinsi recent de catre Real in campionat am putea sa mentionam victoria 2-1 din deplasarea la Betis de acum patru etape si cea ce a urmat de pe teren propriu cu Sevilla, incheiata la scorul de 2-0. Bale si Asensio sunt refacuti in urma accidentarilor, iar Benzema a confirmat forma excelenta si in ultima etapa, jucata acasa cu Alaves.

{{notification_msg}}