Duelul campioanelor mondiale: Brazilia - Uruguay

Analiza meciuri

Brazilia – Uruguay

Ultimul meci din a 5 a runda a preliminariilor din America de Sud, pentru  calificarea la Cupa Mondiala 2018, ne aduce un mare derby, in care se intalnesc doua campioane mondiale, Brazilia si Uruguay. Aceste doua echipe sunt pozitionate chiar in spatele lideurului Ecuador, care in momentul de fata este prima nationala ce a adunat 12 puncte, fiind numarul maxim. A doua clasata Uruguay are 9 puncte, iar ocupanta locului 3 Brazilia are cu doua puncte mai putin. Ultima intalnire dintre aceste doua echipe nationale, a fost in Brazilia, in urma cu vreo 3 ani, in Cupa Confederatiilor si s-a sfarsit cu victoria 2-1 a gazdelor. Tot brazilienii au fost cei care au castigat cele 6 puncte in duelurile din preliminariile Cupei Mondiale 2014.

Brazilia

Toate acestea ne arata ca jucatorii antrenorului Dunga sunt favoriti, mai ales ca vor juca acasa, ceea ce este foarte important in aceste preliminarii, pentru ca in fata fanilor au castigat de doua ori deja, la diferente mari de scor, 3-0 cu Peru si 3-1 cu Venezuela. Pe de alta parte Brazilia a obtinut doar un punct important, in confruntarea din deplasare cu marea sa rivala Argentina cand a remizat 1-1 si a pierdut primul meci cu 2-0 in fata campioanei Americii de Sud, Chile. Acel duel a avut loc, dupa ce Chile a castigat Cupa America in fata fanilor. Brazilia s-a oprit in sferturile de finala cand a fost infranta la loviturile de la 11 metri, de catre Paraguay. Intre timp brazilienii au castigat doua meciuri amicale cu USA si Costa Rica, asa ca Dunga este multumita de evolutia echipei dupa jocurile din ultima competitie la care a participat. Probabil vom vedea in teren aceeasi echipa de start care a fost si in confruntarea cu Peru. Au revenit la echipa mijlocasul Coutinho si fundasul David Luiz, iar Elias este inca accidentat.

Uruguay

De asemenea a ajuns doar in sferturile de finala ale Cupei Americii, unde a fost oprita de castigatoarea trofeului, Chile. In faza grupelor a fost invinsa doar o singura data, dupa care nu prea a aratat o forma prea buna in meciurile amicale cu Costa Rica si Panama, ceea ce a inceput sa-l ingrijoreze tot mai mult pe antrenorul Tabarez, in aceste preliminarii. Totusi, echipa sa a castigat destul de usor primele doua meciuri, 2-0 in deplasare la Bolivia, apoi 3-0 acasa cu Columbia. Dupa aceea a pierdut 2-1 cu liderul Ecuador, iar apoi a urmat meciul in care a invins-o categoric cu scorul de 3-0 pe campioana Americii de Sud, Chile. O veste buna pentru fani este ca Suarez a revenit la echipa, in schimb antrenorul nu poate conta pe Gimenez, Caceres si Godin pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}