Duel pentru calificarea în Europa League: KV Oostende – KRC Genk

Analiza meciuri

KV Oostende – KRC Genk

Acest meci pune capat play-off-ului din Belgia si vom afla ce echipa se va califica in Europa League. Oostende a terminat pe locul 5 campionatul si acum in play-off se afla pe pozitia a 4 a, fiind foarte aproape de a juca in europa. Genk a ratat calificarea in Champions League si acum incearca sa ajunga in Europa League, insa trebuie sa o invinga pe Oostende in deplasare. Gazdele evolueaza bine pe teren propriu, iar oaspetii nu au mai pierdut de 11 meciuri. In confruntarea directa din campionat Oostende s-a impus acasa cu 6-0 si a fost echipa mai buna in duelurile din semifinala Cupei.

KV Oostende

In acest mod, Oostende este o victima a sistemului ciudat de play-off, pentru ca la finalul sezonului regulat avea asigurat un loc in competitiile europene, iar acum trebuie sa castige duelul cu Genk pentru a se califica in Europa League. A avut sansa mai devreme sa-si indeplineasca obiectivul, deoarece a jucat finala Cupei, pe care a pierdut-o in fata celor de la Waregem, dupa loviturile de la 11 metri. Trebuie sa precizam ca in semifinale a trecut de Genk. Oostende a evoluat foarte bine pe teren propriu in acest sezon si acum este important ca va avea sprijinul fanilor intr-un numar cat mai mare. Un alt avantaj e ca a avut timp mai mult de odihna fata de adversara sa. In partida precedenta a fost invinsa de campioana Anderlecht cu 3-2, dar totusi a reusit sa castige disputele cu Gent si Club Brugge. Akpala il va inlocui pe Nany Dimata in primul 11.

KRC Genk

Nu a reusit sa obtina un loc in play-off-ul pentru titlul de campioana si acuma este nevoita sa castige pentru a se califica in Europa League. A fost considerata favorita in duelul trecut cu St.Truiden in care s-a impus cu scorul de 3-0. Genk a evoluat foarte bine in grupa din play-off, insa nu a intampinat adversari dificili, asa ca nu e de mirare faptul ca nu a suferit nici un esec. La pauza a condus-o cu 2-0 pe St.Truiden, cu toate ca au absentat mai multi jucatori din cauza accidentarilor printre care se numara: Karelis, Dewaesta, Trossar, Pozuela si Bizota. Ne asteptam sa vedem aceeasi echipa de start.

{{notification_msg}}