Duel istoric în Anglia: Manchester United - Arsenal

Analiza meciuri

Manchester United – Arsenal

Chiar daca in aceeasi zi se va juca si finala Cupei Ligii pe Wembley, duminica va fi si un meci spectaculos in Premier League, pe Old Trafford, care va atrage atentia multora. Doua echipe cu o istorie in spate, vor da piept in etapa cu numarul 27, Manchester United si Arsenal, doua cluburi care au in palmares in total 33 de titluri de campioni. “Tunarii” din Londra sunt in lupta pentru titlul, avand cu doua puncte mai putin decat liderul Leicester, iar “diavolii rosii” din Manchester sunt pe pozitia a 5 a la 10 puncte de Arsenal. In intalnirea din tur, de pe stadionul Emirates, Arsenal s-a impus categoric cu 3-0, iar sezonul trecut meciul s-a terminat la egalitate 1-1 pe Old Trafford. De asemenea Arsenal a castigat si duelul din sferturile de finala ale FA Cup cu 2-1.

Manchester United

Isi doreste foarte mult sa obtina victoria in fata fanilor, si sa ajung pe locul 4, pozitie care duce in Champions League, unde momentan se afla  Manchester City care are cu 6 puncte mai mult. Pe de alta parte este amenintata de Southampton si West Ham care au cu un punct mai putin, ba chiar si Liverpool de pe locul 8, e doar la 3 puncte de “diavolii rosii”. Ceea ce il incurajeaza pe van Gaal, dar si pe elevii acestuia, sunt calificarile in fazele urmatoare din Europa League si din FA Cup. Joi in Europa League a trecut la scor 5-1, de danezii de la Midtylland, iar in FA Cup a invins-o pe Shrewsbury cu 3-0. Antrenorul  van Gaal se confrunta cu probleme mari in ceea ce priveste echipa de start, asa ca in duelul cu Arsenal va trebui sa inlocuiasca multi jucatori: fundasii Valencia, Jones, Darmian, Smalling si Borthwick- Jackson, mijlocasii Fellaini, Young si Schweinsteiger, atacantii Rooney, Martial si Keene si portarul  De Gea.

Arsenal

A fost invinsa marti in Champions League cu 2-0 de catre Barcelona, detinatoarea trofeului de anul trecut, asa ca sunt sanse foarte mici pentru calificarea in sferturi. Inaintea acelui meci, a remizat acasa cu Hull, echipa din liga secunda si va mai fi un meci pentru a se decide daca se va califica in sferturile de finala ale FA Cup. In ultima etapa din Premier League, a obtinut o victorie foarte importanta acasa in fata liderului Leicester, care a facut-o sa fie alaturi de Tottenham, la doar doua puncte fata de primul loc. Din acest motiv jucatorii lui Wenger vor da totul pe teren in meciul de pe Old Trafford, pentru a obtine cele 3 puncte puse in joc, mai ales ca rivalii vor avea o echipa cu multi titulari absenti. Pe lista accidentatilor se afla mijlocasii Cazorla, Wilshere, Rosicky si Oxlade-Chamberlain, de asemenea nici fundasul Paulista nu va fi pe teren. 

{{notification_msg}}