Duel interesant în fruntea clasamentului: Basaksehir - Fenerbahce

Analiza meciuri

Basaksehir – Fenerbahce

Este un derby al acestei etape, avand in vedere ca ambele echipe au mare nevoie de puncte. Basaksehir isi doreste sa termine pe o pozitie ce duce in competitiile europene si in acest moment este pe locul 4, loc ce o califica in Europa League. Fenerbahce se lupta pentru titlu, dar problema este ca liderul Besiktas are 6 puncte avans, deoarece a castigat duelul de duminica. Ambele echipe sunt neinvinse in ultimele 6 meciuri, tinand cont ca Fenerbahce a evoluat si in Cupa Turciei, competitie in care va juca finala. Basaksehir a remizat de multe ori, in timp ce Fenerbahce a acumulat 5 victorii. Intalnirea din tur s-a incheiat cu scorul de 1-0, in favoarea celor de la Fenerbahce, care nu au mai castigat pe terenul lui Basaksehir de 3 sezoane.

Basaksehir

Este o echipa destul de greu de invins, mai ales daca se afla intr-o forma buna. Acest lucru este indicat de pozitia a 4 a pe care o ocupa momentan in clasament. Obiectivul ei este sa joace in Europa League in sezonul urmator, competitie in care a fost prezenta, insa nu a putut trece de preliminarii. In primele 9 etape nu a terminat niciodata la egalitate si este interesant ca acum are 11 remize. Ultimele 6 meciuri s-au incheiat cu 4 remize si doua victorii. A fost infranta ultima data la mijlocul lunii martie. Nu a reusit sa o invinga pe Sivasspor, o echipa din zona retrogradabila, ba chiar a avut noroc in acel meci ca nu a fost infranta. Meciul trecut a facut 0-0 cu Genclerbirligi. A avut aceeasi echipa de start in cele doua dueluri, insa acum probabil vor lipsi jucatorii Erdem si Belozoglu.

Fenerbahce

A pierdut doar trei dueluri in sezonul acesta si a evoluat grozav acasa, fiind singura echiapa neinvinsa in fata fanilor. Fenerbahce are cea mai buna aparare din liga si motivul pentru care nu este lider, se datoreaza remizelor acumulate. Dupa ce a fost eliminata din Europa League, a terminat la egalitate acasa cu Osmanlispor, apoi a pierdut cu 2-1 in fata celor de la Konyaspor. Egalul cu Galatasaray nu a fost un rezultat rau, asa dupa ce a legat 5 victorii, dintre care doua au fost in Cupa. In finala Cupei o va intalni pe marea sa rivala, Galatasaray. Cu cealalta rivala, Besiktas, se va lupta pentru titlu de campioana, asadar Fenerbahce are sansa sa puna doua trofee in vitrina clubului. Ne asteptam sa vedem pe teren cel mai puternic prim 11, pe care il poate alinia antrenorul.

{{notification_msg}}