Duel în Scoţia: Hearts – Aberdeen

Analiza meciuri

Hearts – Aberdeen

Este un derby al etapei, intre doua echipe care ocupa locurile 3 si 4 in clasament. Aberdeen este pe pozitia a 3 a si are cu 3 puncte mai mult si un meci in minus, fata de Hearts. Ambele au castigat in etapa trecuta, insa le-a ramas sa se lupte doar pentru locul 3, doarece primele doua pozitii din clasament sunt ocupate de Celtic si Rangers, care au un avantaj consistent. In prima confruntare directa din acest sezon, scorul a fost 0-0 in Aberdeen.

Hearts

Este o echipa care adesea termina campionatul in topul clasamentului si sezonul acest a jucat in preliminariile Europa League, unde a fost eliminata rusinos de catre o echipa slab cotata din Malta, Birkirkara. A avut o evolutie variabila in care a obtinut cateva victorii si mai multe remize, ajungand pe locul 4 si astfel distantandu-se de ocupanta pozitiei secunde, Rangers. In etapa precedenta s-a impus cu 4-0 in fata celor de la Kilmarnock. La inceputul lunii decembrie a schimbat antrenorul, iar acum pe banca tehnica se afla Ian Cathro. In duelul cu Dundee a condus cu 2-0 in deplasare si a fost infranta surprinzator cu 3-2. Hearts a pierdut acasa cu Celtic in prima etapa. Paterson, Nicholson si Cowie vor lipsi, fiindca sunt accidentati.

Aberdeen

A ajuns mai departe decat Hearts in preliminariile Europa League, dar nu a reusit sa se califice in grupe, fiindca a fost oprita in ultimul tur. Aberdeen a inceput slab campionatul, deoarece s-a impus o singura data in primele 5 etape, dupa care au aparut evolutii din ce in ce mai bune. A pierdut duelurile cu Rangers si cu Ross County, dar tot ocupa locul 3. In ultimele doua etape a castigat in deplasare cu Motherwell si acasa cu Hamilton. Nu ne asteptam sa vedem modificari facute in primul 11, de catre antrenorul McInnes.

{{notification_msg}}