Duel în Premier League: Manchester City – Everton

Analiza meciuri

Manchester City - Everton

Etapa a 17 a din Premier League va incepe cu un duel intre ocupanta locului secund, Manchester City si echipa de pe pozitia a 7 a, Everton. Oaspetii au cu 17 puncte mai putin fata de gazdele care au suferit prima infrangere din acest sezon in etapa trecuta, pe Stamford Bridge. Everton dupa ce a pierdut derby-ul cu Liverpool, a remizat de doua ori pe teren propriu. In sezonul precedent Manchester City s-a impus cu 3-1 pe acest stadionul, iar in cealalta confruntare directa scorul a fost 1-1.

Manchester City

Se gandeste doar la victorie, deoarece in ultimele 3 dueluri dintre aceste doua echipe pe stadionul Etihad s-au incheiat la egalitate, iar acum 3 puncte o poate duce pe prima pozitie. Dupa infrangerea suferita in fata celor de la Chelsea, a pierdut locul 1, pe care a urcat Liverpool, care are un avantaj minim de 1 punct si va juca cu Manchester United. Cu siguranta jucatorii lui Guardiola vor face tot posibilul sa ajunga din nou in fotoliul de lider. Manchester City a inregistrat 13 victorii si doua remize pana acum, in afara de acea infrangere. Trebuie sa precizam ca in Champions League a castigat grupa F si s-a calificat in saisprezecimi. Pe lista indisponibililor se regasesc: Mendy, D.Silva, Mangala, Aguero, Mangala, de Bruyne si portarul Bravo.

Everton

Am mentionat deja ca oaspetii din Liverpool ocupa locul 7, insa pare sa fie in scadere de forma dupa esecul cu Liverpool, fiindca a remizat de doua ori pe teren propriu. Echipa antrenata de Silva a terminat la egalitate 1-1 cu Newcastke, iar in duelul cu Watford a reusit sa smulga un rezultat de egalitate abia in minutul 96 prin reusita lui Digne, scorul final fiind 2-2. Acum va avea parte de un meci dificil cu Manchester City, care isi doreste sa revina pe prima pozitie. Ne asteptam sa vedem o tactica mai defensiva, insa McCarthy si Schneiderlin vor absenta din cauza ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}