Duel în La Liga: Atletico Madrid – Valencia

Analiza meciuri

Atletico Madrid – Valencia

Pana acum ambele isi doresc sa uite acest sezon. Atletico se poate multumi doar daca castiga Champions League, fiindca deja a pierdut doua finale in 3 ani, iar referitor la campionat, trebuie sa se lupte pentru locul 3. Valencia a dezamagit si se afla in continuare in partea de jos a clasamentului. S-a departat de zona retrogradabila, fiindca in ultimele 4 partide a obtinut 3 victorii. In confruntarea directa din tur de pe stadionul Mestalla, Atletico Madrid s-a impus cu 2-0. Valencia nu a mai castigat pe Vicente Calderon din 2011.

Atletico Madrid

Ocupa locul 5 in clasament, dar dupa cele doua partide fara victorie s-a departat de pozitia a 3 a, care duce direct in grupele Champions League. Desigur este prezenta in aceasta competitie, fiind aproape de sferturile de finala, dupa victoria din prima mansa cu Bayer Leverkusen. Acum doua etape a fost invinsa acasa, in La Liga cu 2-1, de catre Barcelona. Joi a evoluat modest si a remizat in deplasare cu Deportivo La Coruna. Atletico Madrid este la 9 puncte in spatele Sevilliei, care ocupa locul 3. Nu va putea juca Godin in disputa de duminica si probabil ii vom vedea titulari pe Savic si Saul Niguez.

Valencia

Si-a mai revenit un pic si arata mult mai bine fata de cum era in turul campionatului, dar nu e de ajuns ca are 10 puncte avantaj fata de zona fierbinte a clasamentului, deoarece Valencia este o echipa cu pretentii la cupele europene. Asadar, asteapta cu nerabdare sa se incheie acest sezon. In precedentele 4 etape, a obtinut 3 victorii importante pe teren propriu, in fata celor de la Real Madrid, Athletic Bilbao si Leganes. Ultimul esec s-a conturat in disputa cu Alaves, in care a fost infranta cu 2-1, in deplasare, prin doua goluri incasate pe final. Etapa trecuta a obtinut 3 puncte prin victoria la limita cu 1-0, din duelul cu Leganes. Duminica, Orellana va juca in locul lui Bakkalia, iar Rodrigo si Nani vor lipsi, pentru ca sunt accidentati.

{{notification_msg}}