Duel în Championship: Fulham – Newcastle

Analiza meciuri

Fulham – Newcastle

In acest weekend vor incepe campionatele in mai multe tari din Europa, printre care se numara liga a doua din Anglia, Championship. Pentru inceput avem un duel intre doua echipe pe care obisnuiam sa le vedem in Premier League, Fulham si Newcastle. Acesta este al 3 lea sezon consecutiv pentru Fulham in Championship, iar Newcastle va juca din nou in liga a doua, dupa o pauza de 7 ani. Aceste doua echipe s-au intalnit acum 3 sezoane in Premier League, si in ambele confruntari a castigat echipa care a fost gazda.

Fulham

Intre timp Fulham a trecut printr-o criza si joaca de 3 sezoane in Championship. Acum doua campionate in urma, a terminat pe locul 17, iar anul trecut a fost foarte aproape de zona retrogradabila. Trebuie sa va reamintim ca Fulham a crezut ca si-a asigurat un loc de Championship, insa pe final a avut o evolutie foarte slaba. Pe banca tehnica a ramas antrenorul Jokanovic care a reusit sa tina echipa in liga a doua. In aceasta perioada de transferuri Fulham s-a despartit de mai multi jucatori, printre care se numara: Kacaniklic, McCormak, Burn, Lonegran, Hyndman, Amorebieta, Dembele, Laybad, Garbuttu si Richards. Pe de alta parte acum fac parte din lot jucatorii: Kalas, Odoi, Madl, Button, Malone, McDonald, Ayite, Odoim si Aluko. Trebuie sa adaugam ca fundasul Fredericks va lipsi in prima parte a sezonului, fiindca este accidentat.

Newcastle

A revenit in Championship dupa 7 ani petrecuti in prima liga. Newcastle a comis o multime de greseli sezonul trecut si a terminat pe locul 18 in Premier League. In ultimele 6 etape, a obtinut 3 victorii si a fost infranta de 3 ori, insa echipele cu care s-a luptat pentru supravietuire au jucat si ele bine si nu a mai putut evita retrogradarea. Cu Benitez pe banca tehnica si cu un lot destul de valoros, multa lume se asteapta ca Newcastle sa promoveze in acest sezon. Este adevarat ca in aceasta perioada de transferuri a pierdut cativa jucatori importanti printre care ii enumeram pe: Taylor, Townsend, Doumbie, Wijnaldum, Coloccini si Cisse. Putem spune ca s-a intarit prin venirea lui Gamez, Hanley, Gayle, Richie, Clark, Sels si Thauvin. Nu-i vom vedea in teren pe fundasul Haider si portarul Elliot, deoarece ambii acuza unele accidentari.

{{notification_msg}}