Duel în Bundesliga: VfL Wolfsburg - Bayern Munchen

Analiza meciuri

VfL Wolfsburg - Bayern Munchen

Uitandu-ne la clasament nu putem spune ca e un derby, dar totusi e un meci intre vicecampioana, castigatoare Cupei de anul trecut, si echipa care a luat titlul de campioana sezonul trecut. Mai mult de atat ambele echipe sunt prezente in Champions League cu sanse mari sa se calfice in faza sferturilor. In Bundesliga, sezonul acesta Wolfsburg nu a avut o evolutie chiar buna, fiind acum pe locul 8, iar Bayern este liderul ce isi doreste sa-si apere titlul. Sezonul acesta s-au intalnit de 3 ori, in campionat bavarezii au castigat cu 5-1, iar in Cupa cu scorul de 3-1. In disputa din Supercupa, Wolfsburg a fost mai buna pentru ca a invins cu 2-1 , dupa prelungiri.

VfL Wolfsburg

Evolueaza bine doar in Champions League in acest sezon, unde sunt foarte aproape de o calificare in sferturile de finala. A fost eliminata din Cupa de Bayern Munchen, asa ca a pierdut sansa sa-si apere trofeul, iar in campionat nu sta deloc bine, pentru ca are o serie negativa de 7 meciuri fara victorie, care a fost intrerupta acum doua etape cand a invins-o acasa pe Ingolstadt. Etapa trecuta a terminat la egalitate 1-1 cu Hertha Berlin, dupa ce a condus jocul. Este o echipa doar o victorie obtinuta in deplasare. Sunt probleme mari cu absentii pentru acest meci, cu care se confrunta antrenorul Hecking. Va lipsi din echipa de start portarul Casteels si probabil Schurrle.

Bayern Munchen

A obtinut un rezultat de egalitate in meciul dificil de marti jucat in Champions League la  Juventus acasa, motiv pentru care echipa are un moral bun. A condus cu 2-0, dar pana la urma a trebuit sa se multumeasca cu egalul, deoarece pe final putea pierde. Are avantajul ca la Munchen se va decide echipa ce va merge in sferturile de finala. Acel meci este mult mai important, pentru ca in campionat are un avantaj consistent in fata ocupantei locului 2. In ultima etapa a fost condusa acasa de Darmstadt, dar a reusit sa intoarca rezultatul in repriza a doua. Marea problema cu care se confrunta antrenorul Guardiola este lipsa unor buni jucatori, care nu vor intra pe teren nici in acest joc. Fundasi centrali vor fi Alabama si Benatia, sau va primi o sansa Tasci. La mijloc s-ar putea sa joace Ribery, Gotze sau Xabi Alonso depinde de cum va decide Guardiola

{{notification_msg}}