Duel fantastic în Europa League: Borussia Dortmund - FC Porto

Analiza meciuri

Borussia Dortmund - FC Porto

Ne-am obisnuit cu aceste echipe in Champions League, dar editia aceasta Borussia a lipsit, iar in Europa League nu a trecut usor de faza grupelor. FC Porto vine din Liga Campionilor unde cu 10 puncte nu a fost de ajuns sa treaca in optimile de finala si a terminat grupa pe locul 3. Referitor la campionat Borussia Dortmund ocupa locul 2 si are sanse mari sa fie prezenta editia viitoare in Champions League, iar Porto in acest moment e pe pozitia a treia in prima liga din Portugalia, avand sperante la titlu. Etapa trecuta, Porto a inregistrat o victorie frumoasa cu Benfica, iar cei din Dortmund au invins greu acasa cu 1-0 echipa Hannover. Aceasta va fi prima lor confruntare.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund are locul 2 aproape asigurat in Bundesliga, dar mai spera sa o ajung pe Bayern. Are cu 8 puncte mai putin decat liderul, dar tot va fi foarte greu sa recupereze terenul pierdut chiar daca ii va primi pe bavarezi acasa in meciul din retur. Se poate concentra maxim in Europa League sa castige trofeul si in Cupa la fel, si astfel va fi un sezon reusit. Are o serie de 5 meciuri fara infrangere, din care 4 victorii si un egal. S-a calificat in semifinalele Cupei, dupa victoria cu Stuttgart. Golgheterul echipei Aubameyang, a lipsit etapa trecuta, dar in acest meci s-ar putea sa fie prezent si va fi un plus in atac. Este posibil sa fie in primul 11, Weigl si Sokratis.

FC Porto

Nu a fost un sezon foarte bun pentru Porto, dar nu se da batuta, pentru ca inca poate repara greselile din meciurile trecute. Nu s-a calificat mai departe in Champions League, in ciuda faptului ca a acumulat 10 puncte. De data aceasta Dynamo Kiev a fost mai buna, asa ca a ramas pe locul 3. Ocupa pozitia a treia in campionat la 6 puncte de liderul Sporting, dar mai spera la castigarea titlului. Acum doua etape s-au inrautatit lucrurile pentru Porto, dupa ce a fost invinsa acasa de Arouca, insa meciul trecut a castigat in fata marilor rivali de la Benfica. Experimentatul portar Casillas a avut o evolutie foarte buna, reusind sa salveze echipa de mai multe ori si asa a intors scorul cu cei de la Benfica. Nu vor juca fundasii M. Pereira, Maicon si mijlocasul D.Pereira din cauza cartonaselor galbene primite in meciurile din grupa.

{{notification_msg}}