Duel englezesc în Europa League: Liverpool - Manchester United

Analiza meciuri

Liverpool - Manchester United

O intalnire spectaculoasa intre doua echipe din fotbalul englez, va avea loc joi seara in optimile Europa League. Aceste doua echipe au castigat cele mai multe titluri in Anglia, dar in acest sezon ambele trec printr-o perioada mai nefasta in campionat, pentru ca cei din Liverpool sunt pe locul 7, iar Manchester United e pe pozitia a 6 a, avand cu 3 puncte mai mult, dar si un meci jucat in plus. United are 5 victorii consecutive in fata lui Liverpool, daca includem si pe cele doua din acest sezon, asa ca pentru gazde, acesta trebuie sa fie un motiv in plus pentru care ar trebui sa se razbune in acest duel din Europa League.

Liverpool

Jucatorii antrenorului Klopp, vin dupa o serie de 4 victorii si doua remize, una din ele cu Manchester City in finala Cupei Ligii, care nu a insemnat aproape nimic pentru ei, deoarece au pierdut trofeul la lovituri de la 11 metri. In faza precedenta din Europa League, Liverpool a trecut de nemtii de la Augsburg, dupa ce in a doua mansa a castigat cu 1-0 si in primul meci rezultatul a fost 0-0. In campionat a inregistrat 3 victorii in care a inscris de 11 ori si a primit doar un gol. Dupa ce a castigat in deplasare cu 6-0 meciul cu Aston Villa si cu 3-0 acasa cu Manchester City, etapa trecuta a mai obtinut inca o victorie in deplasare la Crystal Palace, tinand cont ca a fost condusa si a invins printr-un gol marcat din penalty in al 6 lea minut de prelungire. Vor reveni fundasii Lovren si Sakho in echipa de start, iar probabil Coutinho si Clyne vor fi si ei titulari in meciul cu Manchester United. Pe lista absentilor se afla fundasii Gomez si Skrtel, atacantul Ings si mijlocas Lucas, toti fiind accidentati.

Manchester United

Oaspetii din Manchester au fost infranti etapa trecuta in campionat cu 1-0 de catre West Bromwich, punand capat unei serii de 4 victorii consecutive. Aceasta a inceput cu triumful din sferturile de finala ale FA Cup cu Shrewsbury, scor 3-0, apoi a castigat cu danezii de la Midtjylland in Europa League, dupa care au urmat doua victorii in Premier League cu Arsenal si cu Watford. Dupa infrangerea din meciul trecut, jucatorii antrenorului van Gaal au coborat o pozitie in clasament, acum fiind pe locul 6, la doar 3 puncte de locul 4, ocupat de marea lor rivala Manchester City. Tanarul Rashfored care a inscris de 4 ori in confruntarile cu Arsenal si Midtylland, a evoluat slab in ultimele doua partide si probabil va fi doar rezerva pentru acest joc, fiind posibil sa-l inlocuiasca Martial. Sa adaugam ca sunt multi accidentati si nu-i vom vedea in teren pe Young, Jones, Schweinsteiger, Shaw, Rooney si Valencia.

{{notification_msg}}