Duel echilibrat pentru finala Europa League: FC Sevilla – Shatior Donetsk

Analiza meciuri

FC Sevilla – Sahtior Donetsk

Primul duel dintre aceste doua rivale a fost spectaculos, cu multe goluri, insa rezultatul a fost mai bun pentru Sevilla. Ambele echipe au primit cate doua goluri si desigur ca acesta a fost un avantaj pentru echipa ce a jucat in deplasare. Putem spune ca Sevilla este favorita dupa meciul din prima mansa, mai ales ca spaniolii evolueaza mult mai bine pe teren propriu. Sahtior trebuie sa tina cont de faptul ca Sevilla nu este de neinvins acasa, deoarece Athletic Bilbao a triumfat in faza sferturilor de finala pe stadionul Sanchez Pizjuan. Intre timp, Sevilla a mai pierdut un meci in La Liga, iar Sahtior a castigat un derby din campionat. Acesta va fi cea de-a patra intalnire directa dintre aceste doua echipe si primele 3 dueluri s-au terminat cu scorul de 2-2.

FC Sevilla

Sevilla si-a indeplinit planul in prima mansa. A reusit sa inscrie de doua ori si a plecat neinvinsa din Ucraina. Startul partidei a fost magnific pentru ca Vitolo a reusit sa inscrie, iar acest lucru anunta un rezultat bun pentru spanioli. Sevilla a trecut si prin momente mai dificile, avand in vedere ca pana la finalul primei reprize a incasat doua goluri si la pauza scorul a fost 2-1 pentru Sahtior. Din fericire pentru echipa spaniola, in minutul 82, Gameiro a marcat si rezultatul final de pe tabela a aratat 2-2. Cu siguranta va trebui sa joace foarte calculat acest retur, pentru ca in faza sferturilor a trecut cu noroc de Athletic Bilbao, dupa loviturile de la 11 m. Duminica trecuta a pierdut in La Liga, cu 1-0, in deplasarea de la Espanyol si probabil va termina acest sezon doar pe locul 7. Va fi interesant daca va termina sezonul fara nici o victorie in deplasare, insa ramane de vazut pentru ca mai are un meci de disputat pe terenul lui Athletic Bilbao. Referitor la lot, intampina cateva probleme, deoarece sunt cativa jucatori accidentati care vor lipsi, printre care se numara: Reyes, Kolodziejczak, Tremoulinas si Krohn-Dehli. Trebuie sa mentionam ca antrenorul Emery a folosit etapa trecuta mai multi jucatori de la echipa a doua.

Sahtior Donetsk

Nu a putut sa-si creeze un avantaj in meciul din tur si asta va fi o problema in ceea ce priveste calificarea. In faza optimilor cu Schalke, tot a remizat acasa 0-0, dar in meciul retur a invins cu 3-0 in Gelsenkirchen. Va trebui sa joace cat mai ofensiv joi seara, pentru ca are nevoie de victorie pentru a ajunge in finala sau o remiza in care sa inscrie de cel putin 3 ori. Atacul lui Sahtior este performant, pentru ca in campionatul ucrainean a inscris cele mai multe goluri, iar in Europa League a fost doar un meci in care nu a marcat, cel cu Schalke. In prima mansa cu Sevilla a evoluat destul de bine si a inscris doua goluri, iar etapa trecuta a castigat derby-ul cu Dynamo Kiev cu scorul de 3-0. In ciua acestui rezultat foarte bun, Sahtior tot se afla la 4 puncte distanta de liderul Dynamo, cu doua etape inainte de finalul sezonului. Cu siguranta antrenorul Lucescu va alinia in teren cea mai puternica echipa de start pentru duelul cu Sevilla.

{{notification_msg}}