Duel de poveste la Paris

Analiza meciuri

PSG - Chelsea

La fel ca si anul trecut, optimile Champions League incep cu meciul Paris Saint-Germain si Chelsea. De aceasta data parizienii sunt favoriti care au pierdut doar un singur meci in acest sezon in luna noiembrie impotriva celor de la Real Madrid pe Santiago Bernabeu. Londonezii au incept sa joace mai bine in campionat dupa sosirea lui Hiddink. PSG este liderul indiscutabil din campionat si putem spune ca va castiga cel de-al 4 lea titlu consecutiv, iar Chelsea se afla doar pe locul 12 in Premier League. Sa mai adaugam ca intalnirile dintre aceste doua echipe in editia trecuta a Ligii Campionilor au fost doua remize si PSG s-a calificat datorita golurilor inscrise in deplasare. Acum doi ani ambele echipe au ajuns in sferturile de finala in aceeasi competitie, iar Chelsea a jucat semifinala dupa ce a reusit sa marcheze la Paris, un gol.

Paris Saint-Germain

Din tot ce am zis mai sus reiese ca va fi un meci fabulous intre aceste doua mari cluburi. Pentru jucatorii parizieni este primul test, de cand s-a incheiat faza grupelor in care au terminat in grupa A pe pozitia a doua. Pe prima pozitie in grupa au fost cei de la Real Madrid, fiind singurii care au reusit sa le ia puncte. Jucatorii lui Blanc i-au invins pe cei de la Shaktior si Malmo in celelalte 4 jocuri. Trebuie sa precizam ca inainte de infrangerea din Madrid, PSG  a castigat 21 de meciuri din 23, si doua a terminat la egalitate. Deci este motivata pentru acest duel, mai ales ca titlul e aproape asigurat, iar Cupa Frantei probabil va fi tot in vitrina clubului. Doar un singur jucator va lipsi, fundasul  Aurier care este suspendat.

Chelsea

A inceput sa joace fotbal cu adevarat, de la venirea noului antrenor Hiddink, iar duelul de pe Prices Park vine dupa o serie de 6 victorii si 5 egaluri. Includem doua triumfuri in FA Cup cu echipe din ligi inferioare. Motivul pentru care se afla pe pozitia a 12 a in clasament, e ca in ultimele noua etape a remizat de 6 ori. Increderea jucatorilor a crescut dupa ultimul meci castigat acasa in fata celor de la Newcastle si asta e bine pentru ca vor avea de disputat o dubla grea cu francezii de la PSG. Vor lipsi doi fundasi de baza din cauza accidentarilor, Terry si Zouma, primul avand sanse de recuperare pana la ora meciului, daca nu tanarul Baba il va inlocui. Trebuie sa precizam ca va lipsi si atacantul Falcao, tot din cauza unei accidentari.

{{notification_msg}}