Duel cu miza in ultima etapa din Serie A: Spal - AC Milan

Analiza meciuri

Spal – AC Milan

Inaintea acestei ultime etape a sezonului din Italia, Serie A – gazdele de la Spal se afla intr-o pozitie confortabila undeva la mijlocul clasamentului, nefiind ingrijorati daca ar suferi a treia infrangere consecutive. AC Milan se afla pozitia cinci si inca spera la o calificare in Cahmpions League , daca invinge in aceasta seara iar Inter face un mas gresit. AC Milan a invins Spal in prima jumatate a sezonului pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Spal

Dupa ce a petrecut o buna parte a sezonului in partea de jos a clasamentului, cei de la Spal au reusit sa urce spre partea de mijloc. Acest lucru a fost rezultatul unei perioade de opt etape in care au fost invinsi doar o singura data, in deplasarea de la Cagliari. In acesta perioada au reusit sa invinga in sase runde plus o remiza pe teren propriu cu Genoa. Din seria mentionata amintim ca Spal a reusit sa invinga Juventus, Roma si Lazio. Cu toate acestea motivatia echipei a scazut in ultimile doua etape, fiind invinsi 2-1 de Napoli pe teren propriu si 3-2 la Udinese. Mijlocasul Simon Missiroli, va absenta datorina unei accidentari suferite in ultima etapa.

AC Milan

Desi scenariul ideal ar fi ca AC Milan sa reuseasca o calificare in Champions League, in cele din urma are nevoie neaparata de victorie pentru a pastra cel putin pozitia cinci. Care ii va duce direct catre faza grupelor Europa League. Milan se afla intr-o forma recenta buna, reusind victorii in ultimile trei etape. Au invins 2-1 pe teren propriu pe Bologna, 1-0 in deplasare la Fiorentina si 2-0 in ultima etapa, jucata acasa cu Frosinone. Mattia Caldara si Giacomo Bonaventura figureaza in continuare pe lista jucatorilor accidentati, iar Lucas Paqueta este suspendat datorita cartonasului rosu primit in urma cu doua etape.

{{notification_msg}}