Duel amical: Irlanda de Nord - Slovenia

Analiza meciuri

Irlanda de Nord – Slovenia

Luni seara se vor juca doar doua meciuri amicale, iar in primul din ele Irlanda de Nord care s-a calificat pentru prima data la un turneu final, o va intalni pe Slovenia, care nu a obtinut calificarea la Euro, dupa ce a pierdut barajul cu Ucraina. Sa adaugam ca aceasta va fi cea de a 5 a intalnire dintre aceste doua echipe nationale. In preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2010 ambele au castigat duelul de pe teren propriu, dupa care s-au intalnit si in meciurile de calificare pentru Euro 2012, unde Irlanda de Nord a castigat cu 1-0 in deplasare, iar in Belfast s-a terminat egal fara goluri.

Irlanda de Nord

Cand ne referim la meciurile jucate acasa, Irlanda de Nord a pierdut de 3 ori in preliminariile pentru Cupa Mondiala din Brazilia. A fost invinsa de Portugalia, dupa care a urmat o serie de 4 victorii si 3 infrangeri. In preliminariile pentru Campionatul European din Franta, a obtinut 3 triumfuri si doua remize acasa, iar inainte a terminat la egalitate 1-1 cu Qatar si anul trecut in noiembrie a castigat 1-0 cu Letonia. In afara de cele 11 puncte obtinute acasa, Irlanda de Nord a inceput sa joace mult mai bine in deplasare, in ultima campanie de calificari, unde in 5 dueluri, a castigat de 3 ori, a remizat o data si tot o data a pierdut, rezultate ce au facut sa termine pe primul loc in grupa si sa obtina prima calificare din istorie la un turneu important. Sa adaugam ca acum cateva zile in urma a remizat 1-1 cu Tara Galilor, intr-un duel amical jucat in Cardiff si ne asteptam ca antrenorul Neil sa inceapa cu aceeasi echipa si meciul cu Slovenia. Nu-i vom vedea in teren pe mijlocasii C.Evans si Brunt, pentru ca sunt accidentati.

Slovenia

A disputat un meci amical saptamana trecuta cu Macedonia, pe care l-a castigat cu 1-0, multumita golului marcat de Bezjak. Trebuie sa mentionam ca trece printr-o perioada dificila, pentru ca a ratat calificarea, dupa ce a jucat barajul in care a fost invinsa de Ucraina cu 2-0 in deplasare, iar in Slovenia a remizat 1-1. A terminat pe locul 3 in grupa, in spatele Angliei si Elvetiei, dar in fata Estoniei, Lituaniei si nationalei din San Marino. Slovenia a obtinut 5 victorii, o remiza si a fost infranta de 4 ori in cele 10 meciuri jucate, in care doar Anglia a invins-o acasa cu 3-2. A castigat puncte doar in deplasarile din Lituania, San Marino si Slovenia, dar in final nu s-a dovedit a fi destul de puternica in duelurile de la baraj. Referitor la echipa de start care va fi in meciul cu Irlanda de Nord, credem ca antrenorul Katanec va face cateva modificari, fata de meciul cu Macedonia. Pe lista accidentatilor se afla Beric si Kampl, iar Ilic, Handarevic si Brecko nu au fost convocati.

{{notification_msg}}