Dublă interesantă între Sporting Lisabona și Bayer Leverkusen

Analiza meciuri

Sporting Lisabona - Bayer Leverkusen

Un alt duel fantastic in Europa League,va fi joi seara intre doua echipe care se afla in fruntea clsamentelor in tarile din care provin, Sporting fiind lider in Portugalia, iar Bayer ocupa locul 3 in Bundesliga. Echipa germana vine din Champion League, unde a fost in grupa cu Barcelona si a terminat pe pozitia a treia. Sporting a terminat grupa din Europa League pe locul 2 cu 10 puncte. Portughezii sunt intr-o serie de 8 meciuri fara infrangere, incluzand si doua remize, iar cei de la Bayer au pierdut doar o data in aceeasi perioada in Cupa Germaniei. Etapa trecuta ambele echipe au castigat in campionat. Pana acum aceste cluburi s-au intalnit de 4 ori, Bayer castigand de 3 ori si o data s-a terminat la egalitate.

Sporting Lisabona

Pentru Sporting, Europa League este un trofeu pe care si-l doreste mult sa-l castige, dar in ceea ce priveste campionatul vrea sa puna capat dominatiei facuta de Benfica si Porto din ultimii ani. Este liderul clasamentului, dar mai sunt multe etape pana la final, asa ca va fi o lupta pe viata si pe moarte pentru titlu. In curand Sporting va juca cu Benfica si cu siguranta va fi unul din meciurile decisive. A fost eliminata din Cupa Portugaliei si ce-i drept nu prea a avut noroc la tragerea la sorti in Europa League. A fost doar vina ei ca a terminat pe locul 2 in grupa, in spatele rusilor de la Locomotiv Moscova. Portughezii n-au avut un inceput bun in europa, pierzand acasa cu Locomotiv si cu Skenderbeu, dar a reusit sa invinga in ultimele doua jocuri. Ar trebui sa-i para rau pentru punctele pierdute acasa in campionat din cele 2 remize din acea serie de 8 meciuri, pentru ca pot fi decisive la final. Etapa trecuta a invins cu 4-0 acasa la Nacional. Vor lipsi fundasii Jefferson si Naldo pe motiv ca sunt accidentati.

Bayer Leverkusen

Pas cu pas Bayer a ajuns pe locul 3 in Bundesliga, acesta fiind si obiectivul ei, neputand sa spere la mai mult din cauza diferentei mari de puncte fata de pozitia a doua. A facut multe greseli si a pierdut o multime de puncte inexplicabil. Este la egalitate cu echipa de pe locul 4 si nu-si mai poate permite nici un pas gresit. Bayer Leverkusen a fost eliminata din Cupa Germaniei dupa dubla cu Werder Bremen si singura competitie in afara de Bundesliga, in care a ramas prezenta este Europa League. Etapa trecuta a obtinut victoria in deplasare la Darmstadt, dupa ce a reusit sa intoarca rezultatul de la 1-0. Golgheterul Chicharito si mijlocasul Kramer sunt accidentati si din acest motiv a primit o sansa mare tanarul Frey. Va lipsi mijlocasul Kampl din cauza cartonaselor galbene acumulate si mai sunt cativa jucatori care nu se stie daca vor fi prezenti in acest duel.

{{notification_msg}}