Drumul spre finala Europa League: Liverpool – Villarreal

Analiza meciuri

Liverpool – Villarreal

Dupa ce am aflat care va fi finala Champions League, vom vedea joi seara care sunt finalistele Europa League. Tinand cont de rezultatele din tur, putem banui ca va fi o finala 100% spaniola. Detinatoarea trofeului, Sevilla, a obtinut un rezultat foarte bun in prima mansa, in duelul din Ucraina, iar Villarreal a castigat meciul din tur cu 1-0, dupa ce a reusit sa marcheze in minutele de prelungire.

Liverpool

Va incerca sa profite de faptul ca va juca in fata fanilor, pe Anfield si va incerca sa o invinga pe Villarreal pentru prima data. Aceste doua echipe nu s-au mai intalnit pana acum in competitiile europene si era foarte important pentru Liverpool daca nu pierdea pe stadionul El Madrigal. Din pacate a primit gol pe finalul meciului si acum va trebui sa joace mai riscant pentru a ajunge in finala. De la venirea antrenorului Klopp, Liverpool a inceput sa joace mai ofensiv, in ciuda faptului ca s-a confruntat cu multe probleme de lot si primul 11 a fost diferit in multe dueluri. O veste proasta pentru fani este aceea ca Beneteke si Sturridge probabil nu vor fi pe teren joi seara. Singurul atacant va fi Firmino, care a lipsit alaturi de alti jucatori, etapa trecut cand Liverpool a pierdut cu 3-1 in deplasarea de la Southampton. Trebuie sa adaugam ca antrenorul Klopp nu se va putea baza joi seara pe Henderson, Origi, Emre Can, Gomez, Sakho si Ings.

Villarreal

Si-a asigurat etapa trecuta locul 4 in clasamentul din La Liga, ceea ce inseamna ca o vom vedeea in editia urmatoare a Champions League, unde va trebui sa joace 2 meciuri in preliminarii pentru a ajunge in faza grupelor. In urma cu 4 zile, jucatorii antrenorului Marcelino au castigat cu 2-0 in deplasarea de la Valencia si si-au creat un avantaj de 6 puncte fata de ocupanta locului 5, Athletic Bilbao. Presiunea cea mai mare va fi pe adversara sa, pentru ca rezerva Adrian, a inscris golul victoriei in partida de pe El Madrigal. Trebuie sa mentionam, faptul ca antrenorul Marcelino a menajat mai multi jucatori etapa trecuta din campionat, iar in ceea ce priveste duelul de joi seara nu se va putea baza pe Baptistao si Bailly.

{{notification_msg}}