Derby în Țara Bascilor: Athletic Bilbao - Real Sociedad

Analiza meciuri

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Athletic se afla intr-o forma mai buna inaintea acestui derby. In campionat este pe locul 8, dar trebuie sa mentionam ca evolueaza si in Europa League. Real Sociedad este pozitionata la mijlocul clasamentului, pe locul 10, la 5 puncte de Athletic si nu demult a fost eliminata din Cupa Spaniei. Cei din Sociedad au castigat ultimele 3 meciuri, in timp ce Athletic Bilbao are doar o victorie in ultimele 3 etape. In meciul tur din toamna trecuta au remizat, de fapt ultimele 4 intalniri s-au terminat la egalitate, iar Athletic nu a mai castigat din 2012.

Athletic Bilbao

Este categoric cea mai buna echipa din Tara Bascilor si este favorita in acest duel. Daca va invinge, are sanse sa urce pe locul 7, care duce in Europa League. In ultimele doua etape a remizat cu Villarreal si a pierdut cu Real Madrid, iar aceste rezultate au tras-o in jos in clasament. La un moment dat scorul din meciul cu galacticii era 1-1, dar defensive nu a reusit sa mai reziste, la final tabela aratand 4-2 pentru Real. Joi a invins-o pe Olympique Marseille in Europa League cu 1-0, jucatorul meciului fiind Aduriz. Va fi concentrata maxim in acest duel, pentru ca isi doreste o victorie in fata rivalei.

Real Sociedad

Este intr-o forma destul de buna, deoarece a castigat ultimele 3 etape si a parasit zona retrogradabila, ajungand chiar la mijlocul clasamentului. A reusit sa inscrie de 10 ori in aceste meciuri, cu Bettis scorul a fost 2-1, in deplasare la Espanyol a triumfat cu 5-0, iar pe Granada a invins-o lejer acasa cu 3-0, unde Jonathas si Oyarzabal au facut un meci foarte bun. Nu a contat absenta atacantilor Canales si Agirretxe, iar defensive a fost invincibila in ultimele doua confruntari. Acest duel va fi extrem de dificil pentru Sociedad, si ne va arata daca aceasta echipa e pregatita sa se lupte pentru un loc care duce in cupele europene.

{{notification_msg}}